Ontwikkelaar Reality Pump onthult Two Worlds: The Temptation

De release van de free-roaming RPG Two Worlds ging eerder dit jaar met nogal wat commotie gepaard, maar dat weerhoudt ontwikkelaar Reality Pump er zeker niet van om de game van een uitbreiding te voorzien. Deze zal in het tweede kwartaal van 2008 verschijnen en is getiteld Two Worlds: The Temptation.

The Temptation speelt zich enkele jaren na het origineel af en zal meer nadruk leggen op Elven, een ras dat slechts een beperkte rol kende in Two Worlds. De uitbreiding zorgt ook voor diverse nieuwe gebieden om te verkennen, nieuwe vijanden zoals reusachtige spinnen en vliegende demonen, verbeterde AI en NPC-gedrag en nog veel meer.

The Temptation was oorspronkelijk de titel voor de PlayStation 3-port van Two Worlds. Het is nog onbekend wat men voor deze console in gedachten heeft, maar een gecombineerde bundel met The Temptation en de originele game licht voor de hand.

Het verhaal van Two Worlds begint lang, lang geleden waar de kwade Orc en tevens oorlogsgod Azriaal de kop is afgesneden tijdens een brute strijd in de zuidelijke wildernis. De overheersende Orcs in dat gebied moesten zich terugtrekken, aangezien ze geen grote leider meer hadden. Enkele duizenden jaren later is de locatie van Azriaals tombe vooralsnog onbekend, maar daar komt verandering in als de behaarde dwergen op een tempel stuiten. De Orcs razen na deze ontdekking naar de tempel om hun heilskrijger het leven in te blazen om zo opnieuw chaos en verderf te zaaien.

Tegelijkertijd heb je ook nog een lieftallige zus die ooit geplunderd is tijdens een rooftocht in je eigen dorp. Natuurlijk is dit een uitermate goede reden om jou op pad te sturen om tussen al het kwaad door je zus te vinden, hoe vaak we het ook gezien hebben. Echter staan er meerdere keuzes op te wachten en heeft de verhaallijn verschillende wegen. Als speler bepaal je welke route je wilt volgen en kun je met de standaard RPG-ingrediënten je keuzes groots uitpakken. Two Worlds zal als MMORPG gepresenteerd worden waarmee je in een open wereld met duizenden gamers tegelijk kan spelen.

Two World: The Temptation wordt in het tweede kwartaal van 2008 uitgebracht voor de PC, Xbox 360 en mogelijk ook de PlayStation 3.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    DAcht dat deze game al lang uit was :S Zeker al super lang in ontwikkeling 🙂

  2.   
    ChielB's avatar

    Two Worlds is ook al lang uit voor de PC en Xbox 360. Alleen de PS3-versie werd nog aan gewerkt en blijkbaar komt er straks dus ook deze add-on.

  3.   
    Darklord_R's avatar

    😮 ?the temptation?, rare naam voor de uitbereiding van een game waar het verhaal gaat over een onthoofde orc-oorlogsheld/tiran

  4.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    lijkt me wel een heel vet spel 😉