Flash Me: Stick Remover

Iedereen kent het spel Jenga wel: je bouwt een toren van blokjes, je pakt er steeds een blokje uit en als de toren omvalt roep je “JENGA!” Stel je dat eens voor als een Flash game met figuren van stokjes in plaats van blokjes en een highscore systeem. Dan krijg je Stick Remover.


In Stick Remover krijg je vijf figuren voor je kiezen, ieder gemaakt van stokjes. Bij ieder hangt er een ster in de top van het figuur en die mag niet onder de rode lijn komen. Het doel in Stick Remover is om zo veel mogelijk stokjes te verwijderen zonder dat dat gebeurt. Je hoeft niet te duwen of te trekken zoals in Jenga, een simpele muisklik is genoeg. Als je het figuur kaal hebt geklikt en je kan niet meer verder zonder dat de ster onder de rode lijn komt, klik dan rechts bovenin het scherm op next. Als je alle vijf figuren hebt gehad krijg je je score te zien. Je hebt vijf ‘chances’ dus een keer afgaan maakt niet uit, maar je zult ook zien dat zonder het nodige denkwerk je kansen snel opraken.


Het fijne van Stick Remover is dat je rustig aan kan doen en je zetten kan plannen. Sterker nog: je m�et ze plannen, want de figuren zijn redelijk complex en een overhaaste klik kan je een ‘chance’ kosten. Omdat de figuren best ingewikkeld zijn zijn er ook verschillende manieren om ze te ontleden. Ik speel nu al een tijdje en ontdek nog steeds nieuwe manier om mijn highscore te verbeteren. En als het eens fout gaat hoef ik tenminste niet “STICK REMOVER” te roepen…

  1.   
    Tha Destiny's avatar

    dit spel is cool 8)

  2.   
    squize me's avatar

    tof maar boringggggggg 👿

  3.   
    Verbeemen's avatar

    Ik heb da al gespeeld gehad op internet zo op die sites met stomme spellekes

  4.   
    gappower's avatar

    leuk spelletje

  5.   
    nielz's avatar

    leuk, maar word snel saai