Unreal Tournament III verschijnt ook op de PlayStation 3 in 2008

Gisteren was er nog prettig nieuws te melden over Unreal Tournament III, want toen werd bekend gemaakt dat de PC-versie de gouden status heeft bereikt. Vandaag is er helaas nieuws naar buiten gebracht waar we eigenlijk allemaal al wel rekening mee hielden, maar waarvan we stiekem hoopten dat het niet waar zou zijn: de PS3-versie van Unreal Tournament III is doorgeschoven naar 2008.

Dit nieuws kwam naar voren tijdens de presentatie van Midway’s nieuwe financiële cijfers. Als oorzaak voor het uitstel wordt de ontwikkeling van de Unreal Engine 3 genoemd, waarbij men toch wat hinder heeft ondervonden om de Engine te optimaliseren voor zowel de nieuwe Unreal Tournament-game als ook andere toekomstige titels.

Unreal Tournament III wordt een compleet nieuwe Unreal Tournament, dat zelfs een grotere sprong maakt tussen de originele Unreal Tournament en de 2003 en 2004-versies. Dit nieuwe deel vervolgt het bekende Unreal Tournament concept: als een futuristische strijder neem je deel aan vele, heftige gevechten tegen sterke vijanden. Maak slim gebruik van de meest krachtige sci-fi wapens en voertuigen om jezelf naar de overwinning te leiden. Dankzij de sterke Unreal Engine 3 staat Unreal Tournament III grafisch als een huis en ook online valt er weer genoeg snelle actie te beleven. Tel daar nog eens bij dat je ook nog een uitgebreide Unreal Engine 3 toolset krijgt om je eigen levels, gametypes of mods te maken en het is duidelijk dat UT 3 een first person shooter op z’n best is!

Unreal Tournament III zal op 23 november verschijnen voor de PC. De PS3- en Xbox 360-versie volgen in 2008.

  1.   
    Cirdan's avatar

    Tja, al die vette games die in oktober, november en december zouden komen zijn de meeste al uitgesteld naar begin 2008…

  2.   
    Neolite's avatar

    nu brengen ze denk ik de 360 en ps3 versie gewoon tegelijkertijd uit 😉 . wel jammer dat er inderdaad al zoveel games alsnog in 2008 uitkomen die origineel geplant stonden voor oktober, november en december 🙁

  3.   
    XGT_Spider's avatar

    Vind dit zelf wel beter want anders zou het een dure maand worden
    Geluukig komt cod4 9 nov

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    precies! anders kwamen al die leuke games zelfde tijd uit.

  5.   
    Daodan's avatar

    Uhm, neehoor. Het nieuws van die mogelijke uitstel en die financiële cijfers bla bla is van een best wel oud nieuwsbericht, inmiddels is er al weer stuff verandert. Dit stond namelijk nog in een post die Mark Rein himself gisteren heeft gepost op de Epic forums: According to Midway the plan is to ship in the US on the 19th and in Europe on the 22nd. We don’t have dates for the PS3 version yet but we’re putting the finishing touches on it now and it is going to be great.

  6.   
    JonsoN's avatar

    better let os net, zeg ik dan maar op zn fries 😛 (beter laat dan nooit)

  7.   
    The Wizzart's avatar

    Heerlijk… Unreal Heerst.

  8.   
    Ectoplasm's avatar

    ja of beter meteen goed als een kut base-game en dan alleemaal updates

  9.   
    Watching you's avatar

    Dat zal nog een hele taak worden! Hopelijk is ie wel 2 player (vanwege “capture the flag” enzo)

    ~Watch

  10.   
    ASYLUM's avatar

    elk jaar vanaf September Tot December komen de vetste games 😉

  11.   
    Jostii's avatar

    jammer dat ie uitgesteld word is tog soon goede multiplayer shooter. 😀 😉 😥