Orange Box stijgt boven BioShock en Halo 3 uit

Nadat we eerder al meldden dat Metacritic nieuwe records over de vloer kreeg met de release van BioShock en Halo 3, heeft de website recentelijk ook The Orange Box voor de Xbox 360 torenhoog opgenomen in de database. De verzamelbundel heeft momenteel een gemiddelde score van een 9.8, gebaseerd op elf reviews. Hiermee torent de game zelfs uit boven de onlangs vrijgegeven toppers BioShock en Halo 3. Het is echter afwachten of de game werkelijk het hoogst gaat scoren aan het eind van het jaar, aangezien veel populaire gamemagazines nog niet verschenen zijn met een eindcijfer. De PC-versie scoort op moment van schrijven een 9.7, waarmee het verzamelpakket zijn ouder broer Half-Life 2 van de troon stoot.

Half-Life 2 is overduidelijk een groot succes geworden en het was dan ook meer dan logisch dat de game vorig jaar werd aangekondigd voor een verschijning op de Xbox 360 en PlayStation 3. De game zal tegelijk releasen met Half-Life 2: Episode Two voor de PC en deze conversie bevat dan ook het orginele spel, als ook de vervolgstukken Episode One en Episode Two. Daarnaast zit in het pakket, dat door het leven zal gaan als de Orange Box, ook de cartoon-achtige multiplayer Team Fortress 2 en de puzzelgame Portal.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.

Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster, waarmee je in combinatie met de Gravity Gun effectief Striders kan omkegelen.

De Half-Life 2: Orange Box wordt uitgebracht voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De Steam-versie is inmiddels verschenen en de retail-versies voor de PC en Xbox 360 volgen op 12 oktober. De PS3-versie wordt een paar weken later verwacht.

  1.   
    wa@'s avatar

    Het verbaasd me enig sinds dat hij hoger komt dan Halo 3

  2.   
    SjaakSnel's avatar

    In totaal of op alle platformen?

  3.   
    MC TiM's avatar

    Of het ook beter is dan bijvoorbeeld Bioshock valt te betwisten, maar je krijgt hier wel waar voor je geld. Half-Life 2, met twee uitbreidingen. Dit is al meer gameplezier dan van zo maar een doorsnee shooter. Dan zit er nog team fortress 2 bij, een multi-player game van erg hoog niveau (zal me niks verbazen als deze na halo 3 en gears of war het meest online wordt gespeeld). Dit is nog niet alles, want de game portal zit er ook bij en laat dit nou toevallig een heel originele game zijn en je hebt een superpakket. Een superpakket dat voor de prijs van รฉรฉn game over de toonbank gaat. Kwaliteit en kwantiteit.

  4.   
    Tommy6769's avatar

    MC TiM schreef, "Of de het ook beter is dan bijvoorbeeld Bioshock valt te betwisten, maar je krijgt hier wel waar voor je geld. Half-Life 2, met twee uitbreidingen. Dit is al meer gameplezier dan van zo maar een doorsnee shooter. Dan zit er nog team fortress 2 bij, een multi-player game van erg hoog niveau (zal me niks verbazen als deze na halo 3 en gears of war het meest online wordt gespeeld). Dit is nog niet alles, want de game portal zit er ook bij en laat dit nou toevallig een heel originele game zijn en je hebt een superpakket. Een superpakket dat voor de prijs van รฉรฉn game over de toonbank gaat. Kwaliteit en kwantiteit."

    helemaal mee eens, daarom heb ik em zelf ook (de orange box) en hij is een aanrader!

  5.   
    Mandamo's avatar

    Wat is er er zo speciaal aan Half Life? K vond er persoonlijk geen ruk aan.

  6.   
    JonsoN's avatar

    vette physics, , vette graphics, vette gameplay en is opvolger van originele half-life en dat zegt al genoeg denk ik…

  7.   
    Darkknight's avatar

    ReFlex schreef, "Wat is er er zo speciaal aan Half Life? K vond er persoonlijk geen ruk aan."

    ik heb hem even gespeeld en ik geef je er idd gelijk in

  8.   
    Sacul's avatar

    JonsoN schreef, "vette physics, , vette graphics, vette gameplay en is opvolger van originele half-life en dat zegt al genoeg denk ik… "

    + Goed verhaal ๐Ÿ™‚

  9.   
    wa@'s avatar

    Half-life is nog steeds 1 van de betere shooters

  10.   
    Gold_Thunder's avatar

    ReFlex schreef, "Wat is er er zo speciaal aan Half Life? K vond er persoonlijk geen ruk aan."

    ZOMG!!! Half Life 2 heeft de perfecte sfeer. En daarbij ook dodelijke phisics(ofzo) en gameplay. Je bent echt een dikke aap als je half life dom vind.

  11.   
    johneeeh's avatar

    ReFlex schreef, "Wat is er er zo speciaal aan Half Life? K vond er persoonlijk geen ruk aan."

    ikke ook niet ๐Ÿ˜›
    maarja graphics zijn wel acceptable en physics zijn ook wel goed maar verhaal spreekt me niet aan

  12.   
    wa@'s avatar

    Dan vrees ik dat jullie 1 van de weinige zijn ,Dat spel is en was gewoon revolutionair.

  13.   
    Uchiha linkz's avatar

    omg ik wist niet dat er anti-half-life mensen bestonde dit is een van beste games ooit gemaakt ๐Ÿ˜€

    vette physics, ,vette graphics,vette gameplay.en het verhaal is ook vet ๐Ÿ˜€

    je moet gwn is nog een probere waarshijnlijk was je nog toen dom of jong en je snapt er geen ruk aan ofzo ๐Ÿ˜€
    zowel hl1 als de rest zijn gwn heel vet en als je hl 1 niet zo mooi vindt dan moet je hl 1 source spelen dat is hl1 maar met de source engine ๐Ÿ˜€

  14.   
    wa@'s avatar

    linkz schreef, "omg ik wist niet dat er anti-half-life mensen bestonde dit is een van beste games ooit gemaakt ๐Ÿ˜€

    vette physics, ,vette graphics,vette gameplay.en het verhaal is ook vet ๐Ÿ˜€

    je moet gwn is nog een probere waarshijnlijk was je nog toen dom of jong en je snapt er geen ruk aan ofzo ๐Ÿ˜€
    zowel hl1 als de rest zijn gwn heel vet en als je hl 1 niet zo mooi vindt dan moet je hl 1 source spelen dat is hl1 maar met de source engine ๐Ÿ˜€
    "

    Dacht ik dus ook , Heb me blijkbaar vergist. ๐Ÿ˜›

  15.   
    Mandamo's avatar

    Te dom en te jong.. :’) Helaas voor jou niet. Nee ik vind er gewoon geen fuck aan. Moet je opeens de hele tijd in zo een rubberboot varen. Duurt ten eerste fokking lang en is nog saai ook. Graphics en Phsysics top. Gameplay zeker niet. Maar goed, dat is mijn mening.

  16.   
    delta62's avatar

    wa@ schreef, "Het verbaasd me enig sinds dat hij hoger komt dan Halo 3"

    mij ook halo 3 is gewoon de beste shooter

  17.   
    Firef0x's avatar

    door die physics is de gameplay juist te vet! met die physic guns zijn er allemaal leuke kleine puzzeltjes ๐Ÿ˜€

  18.   
    LXZ-76's avatar

    w00t ik zie nu pas dat hij voor de 360 is. Ik dacht dat hij voor de pc was. Ik ga hem denk ik wel kopen. Ik ben vooral geintereseert in portal.

  19.   
    Neolite's avatar

    ik vind de orange box wel goed, maar dat ie nu gemiddeld hoger staat dan bioshock en halo 3, dat vind ik niet terecht. 8) ๐Ÿ˜ก

  20.   
    M o n d e o's avatar

    Half-Life 2 is super F**** realistisch, kijk die gameplay ๐Ÿ˜€ Mwoah ga hem morgen halen, als die niet uitverkocht is ๐Ÿ˜•

  21.   
    Rock-in's avatar

    Tja Valve/Vivendi, Sierra en Half-Life. Was te verwachten, typisch geval van. Ga nu zkers halen. ๐Ÿ˜†

  22.   
    firro's avatar

    Half Life 2… hij gebruikt de perfecte engine ; SOURCEEEEE ENGINE !! mooie graphics, mooie ragdoll, lekkere gameplay, beste in Multiplayer(Counter Strike) .. en hij vraagt niet veel van je PC.. wat wil je nog meer!

  23.   
    Aquila's avatar

    Ik snap niet egt waarom Half Life zo leuk is, vindt er zelf nix aan
    Halo wel

  24.   
    Remmie!'s avatar

    delta62″][quote=”wa@ schreef, "Het verbaasd me enig sinds dat hij hoger komt dan Halo 3"

    mij ook halo 3 is gewoon de beste shooter

    [/quote]

    zomg halo 3 is helemaal niet goed als die hele hype er om heen.