Laat je onderwijzen over het klimaatprobleem in SimCity Societies

Eerder dit jaar heeft Electronic Arts officieel bekend gemaakt dat de opvolgende SimCity game in de maak is. In tegenstelling tot de andere games van de serie zal deze telg niet meer ontwikkeld worden door Maxis, maar door de studio Tilted Mill (Immortal Cities: Children of the Nile).

Electronic Arts heeft laten weten dat ze de samenwerking zijn aangegaan met BP om SimCity Societies te voorzien van een stukje educatie omtrent het klimaatprobleem. De game zal je niet dwingen om je steden op een specifieke manier te bouwen, maar het schotelt je wel diverse keuzes voor.

Net als in het echte leven zijn de meeste goedkope oplossingen vaak de grootste vervuilers als het gaat om de uitstoot van CO2. Als je stad een kritieke CO2-uitstoot bereikt, dan zal je de melding krijgen dat er extra risico is op diverse natuurrampen, zoals grote droogte en hittegolven. Zo zal je diverse keuzes moeten maken bij het opzetten van je stad die later weer van invloed kunnen zijn op de omstandigheden.

In SimCity Societies krijg je voor het eerst de mogelijkheid om naast het uitbouwen van steden ook culturen, sociaal gedrag en omgevingen te ontwikkelen. Je hebt de keuze uit meer dan 350 verschillende typen gebouwen die aan elkaar kunt koppelen en combineren. Bovendien kan je experimenteren met verschillende beschavingen om te kijken waar je burgers zich het beste bij voelen. Je kan dus complete steden met bijbehorende culturen naar je hand leggen, hetgeen zeer unieke weergaven zal opleveren.

SimCity Societies verschijnt op 15 november exclusief voor de PC.

  1.   
    Cyart's avatar

    ik vind sim city al niks 😕 en dan komen ze ook nog met klimaat dinges 🙄

  2.   
    Kostya's avatar

    Haha vraag me egt af wie nou games over klimaar wilt spelen :P.
    Maar zulke bestaan denk ik anders zouden ze deze game niet maken 😆

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Simcity is best leuk maar ontzetend moelijk. Je burgers hebben altijd wat te klagen en je bent snel door je cash heen hoop dat dit deel een beetje makelijker word