Sony koopt ontwikkelaar MotorStorm op

Vandaag is bekend geworden dat Sony de ontwikkelaar van MotorStorm, Evolution Studios heeft aangetrokken, alsmede de ontwikkelstudio achter Pursuit Forces, Bigbig Studios. Michael Denny, vice president van SCE Worldwide Studios, zei het volgende:

  “Onze strategie met onze studio’s is om de beste games te maken door met het beste talent te werken. We hebben genoten van een enorm productief en commercieel succesvolle relatie met Evolution en Bigbig en nu is er een geweldige gelegenheid om ze bij de familie te laten hoor, teneinde verder te delen wat betreft technologie, productiemethodologie en creatieve uitgangspunten om de ervaringen die deze teams creëren alsmaar beter te maken.”

Evolution Studios is gesticht in 1999 en heeft inmiddels aan vijf versies van World Rally Championship gewerkt voor Sony’s PlayStation 2. De meest recentelijke titel, MotorStorm, is een van de best verkochte games voor de PlayStation 3. Naast content uibreidingen voor de off-road racer is Evolution ook aan de slag met het volgende deel van MotorStorm die staat gepland voor 2008.

Bigbig Studios is opgericht in 2001 en ontwikkelde Pursuit Force voor de PSP die maar liefst 800.000 keer over de toonbank is gegaan. De ontwikkelaar is momenteel aan het werk met een sequel, Pursuit Force: Extreme Justice, die dit jaar verwacht wordt voor de PSP en in 2008 voor de PS2.

 1.   
  Mrn.'s avatar

  Kan ik me wel voorstellen 😉 !

 2.   
  Remmie!'s avatar

  jmmr dan kunnen we een 360 versie wel vergeten :

 3.   
  Fawaka-W's avatar

  netjes! eigenlijk moeten ze gewoon kijken welke games goed verkopen op de xbox en dat bedrijf kopen. (epic dus)

 4.   
  Mrn.'s avatar

  wieriemaster schreef, "netjes! eigenlijk moeten ze gewoon kijken welke games goed verkopen op de xbox en dat bedrijf kopen. (epic dus)"

  Ja 😀 , dat zou echt slim zijn!

 5.   
  Neolite's avatar

  financieel gezien niet, want de gamebedrijfen die goed lopen voor de xbox hebben daar alle software en benodigdheden voor in huis, het zou veelste veel geld kosten voordat er ook maar 1 game voor de ps3 zou uitkomen, denk aan het ombouwen van heel veel technology 8)
  en natuurlijk zijn heel veel bedrijfen die xbox only games maken in handen van microsoft. 8)

 6.   
  Fawaka-W's avatar

  in het geval van epic niet hoor aangezien unreal de ps3 als maaster platform gebruikt(komt zelfs een paar maanden exlusief op de ps3) en dus ook de playstation 3 snappen.