Wii meer dan een miljoen keer over de toonbank in Verenigd Koninkrijk

De Wii is in de afgelopen negen maanden in het Verenigd Koninkrijk meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan. Volgends Nintendo is dit een recordaantal voor het Verenigd Koninkrijk.

Het marktaandeel van de Wii is met deze cijfers volgens Nintendo 68%. Een aanzienlijk deel van de consolemarkt dus. Volgens Nintendo heeft men dit kunnen bereiken door games aan te bieden die voor iedereen toegankelijk zijn. Het familie-marketingverhaal dus.

De Wii heeft hier dus negen maanden over gedaan. De PlayStation 2 haalde ook de miljoen, maar deed hier ruim 50 weken over, wat 11 weken langer is. De Xbox360 deed er 22 weken langer over dan de Wii.

  1.   
    FableFreak's avatar

    wow de wii gaat hard dat had ik echt helemaal niet verwacht sorry hoor maar wie wil er nou zown ding :

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    meer dan 10 miljoen mensen over de hele wereld???

    btw GN ook leuk om misch erbij te zetten dat de Wii de xbox360 heeft ingehaalt

    bron: www.vgchartz.com

  3.   
    Cirdan's avatar

    ik ben met Fablefreak eens. Ik vind de Wii echt boring maar het wordt alleen goed verkocht omdat ouders het voor hun kinderen kopen. Zeg het nou zelf, wie wil nou niet de nieuwste console thuis hebben van โ‚ฌ200,- zodat de kinderen + pappie en mammie lekker met z’n allen een potje kunnen golven? Ik persoonlijk ken niet veel mensen onder de 20 die een Wii in huis hebben. De meeste hebben een PS(2)3 of een Xbox (360) ๐Ÿ™„

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    Ik ben 21 en heb er toch veel lol mee.. k speel zelfs meer op mijn Wii dan op mijn Ps3.. k denk niet dat gamen een leeftijd heeft.

  5.   
    Nielskuhhveki's avatar

    wieriemaster schreef, "Ik ben 21 en heb er toch veel lol mee.. k speel zelfs meer op mijn Wii dan op mijn Ps3.. k denk niet dat gamen een leeftijd heeft.
    "

    Ik denk het wel xD maar wii is tog wel wat meer om met vrienden te doen denk netzoals buzz speel je ook niet in je eentje

  6.   
    martyntjee's avatar

    dit komt vooral omdat een wii 200 is
    en 360 ( kan ongelijk hebbe + – 350???
    en ps3 500
    dus dan is het neit zo gek
    en Cirdan16 ik ben het volkome met je eens iik heb togh liever ps3 in me huis dan een wii ๐Ÿ™„

  7.   
    martyntjee's avatar

    of 360 natuurlijk ๐Ÿ˜€

  8.   
    perryv's avatar

    ”Cirdan16″ schreef, "ik ben met Fablefreak eens. Ik vind de Wii echt boring maar het wordt alleen goed verkocht omdat ouders het voor hun kinderen kopen. Zeg het nou zelf, wie wil nou niet de nieuwste console thuis hebben van โ‚ฌ200,- zodat de kinderen + pappie en mammie lekker met z’n allen een potje kunnen golven? Ik persoonlijk ken niet veel mensen onder de 20 die een Wii in huis hebben. De meeste hebben een PS(2)3 of een Xbox (360) ๐Ÿ™„ "

    ik ben onder de 20 en heb een wii hoor en ken nog meer mensen…

  9.   
    LXZ-76's avatar

    FableFreak schreef, "wow de wii gaat hard dat had ik echt helemaal niet verwacht sorry hoor maar wie wil er nou zown ding :"

    Komt door de brede doelgroep die nintendo heeft gekozen. Zelfs oudjes kopen z’on ding en ja dan heb je snel al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.