EA legt zich ook op Mac-games

Nog even en we kunnen een Mac-sectie beginnen op GamersNet: nadat Epic al aangaf een aantal toptitels ook op Apple’s Mac-computers uit te brengen, heeft ook Electronic Arts te kennen gegeven populaire games voor het platform te gaan uitgeven.

Of beter nog: een aantal titels is al te bestellen in de Apple Store. Het gaat onder andere om Command & Conquery 3: Tiberium Wars, Battlefield 2142, Harry Potter and the Order of the Phoenix en Need for Speed Carbon.

De Macs komen echter niet uit onder een bekend verschijnsel voor PC-games: systeemeisen. Alleen Macs met een 1,83 GHz Intel Core Duo-processor (of beter) zijn geschikt voor de games. Mogelijk is dit een bijverschijnsel van de gebruikte technologie: in plaats van speciale Macversies van de games gebruikt EA ‘Cider’ van TransGaming om direct de Windowsversies onder Mac OS X te laten werken en dat zou langzamer kunnen zijn dan echte Macversies.

Een ander verschijnsel is ook al opgedoken: twee andere titels – Madden NLF 2008 en Tiger Woods PGA 2008 – zijn uitgesteld tot september/oktober.

  1.   
    Menno Schellekens's avatar

    dit vind ik, als mac gebruiker, alleen maar goed 😆 ik hoop dat ze deze keer doorzetten en geen halfbakken ondersteuning leveren, want ik krijg genoeg van al die Sims uitbreidingen 😕

  2.   
    viceroy's avatar

    Ik kan het fout hebben hoor maar EA is toch een onderdeel van mircrosoft?
    Dus..Mircrosoft help Mac?

  3.   
    Mandamo's avatar

    Je hebt het fout ja. Gelukkig.

  4.   
    martyntjee's avatar

    Ea is zeker neit van microsoft 🙄

  5.   
    Menno Schellekens's avatar

    martyntjee schreef, "Ea is zeker neit van microsoft 🙄 "

    goddank 8)

  6.   
    viceroy's avatar

    Hmm Oki 🙄

  7.   
    Lasso's avatar

    ReFlex schreef, "Je hebt het fout ja. Gelukkig."

    Rofl.

    Je bent denk in de war aangezien ze elkaars topmannen kopen. Verder is het doodzonde dat Mac zo weinig wordt ondersteund.