Mark Rein: capaciteit dvd beperkt Xbox 360-versie Unreal Tournament III

Enige tijd geleden dook al het gerucht op dat Project Gotham Racing 4 beperkt zou worden door de opslagcapaciteit van een dvd, al werd dit kort daarna tegengesproken door de ontwikkelaar. Vandaag heeft echter niemand minder dan Epic’s Mark Rein ook zijn ongenoegen uitgesproken over de capaciteiten van een dvd, in vergelijking met de enorme ruimte van een Blu-ray disc.

Rein gaf tijdens een conferentie aan dat de Xbox 360-versie van Unreal Tournament III mogelijk beperkt zal worden door de beperkingen van het dvd-format:

  “We’ll compress some things. But you know, we may have fewer maps on the 360 version… Blu-Ray has definitely given us a lot of legroom. If you think down the road, well maybe the next UT beyond this one, on Blu-Ray disc, we might fill the whole damn disc with all the cool stuff the mod makers make.”

De keuze van Sony om op Blu-ray in te zetten is al veelvuldig bekritiseerd, maar inmiddels lijken de ontwikkelaars zich steeds prettiger te voelen bij de grootte van dit medium. De tijd zal het leren of er daadwerkelijk gesneden zal worden in de Xbox 360-versie van Unreal Tournament III, maar in elk geval ligt de dvd opnieuw stevig onder vuur…

Unreal Tournament III wordt een compleet nieuwe Unreal Tournament, dat zelfs een grotere sprong maakt tussen de originele Unreal Tournament en de 2003 en 2004-versies. Dit nieuwe deel vervolgt het bekende Unreal Tournament concept: als een futuristische strijder neem je deel aan vele, heftige gevechten tegen sterke vijanden. Maak slim gebruik van de meest krachtige sci-fi wapens en voertuigen om jezelf naar de overwinning te leiden. Dankzij de sterke Unreal Engine 3 staat Unreal Tournament III grafisch als een huis en ook online valt er weer genoeg snelle actie te beleven. Tel daar nog eens bij dat je ook nog een uitgebreide Unreal Engine 3 toolset krijgt om je eigen levels, gametypes of mods te maken en het is duidelijk dat UT 3 een first person shooter op z’n best is!

Unreal Tournament III staat gepland voor november en zal dan verschijnen voor de PC en PlayStation 3. De Xbox 360-versie verschijnt ergens in 2008.

 1.   
  prof_111's avatar

  a mooi nu moeten ze de ps3 versie ni inkorten

 2.   
  TheDude's avatar

  PS3 versie inkorten was volgens mij nooit aan de orde, die heeft altijd al de opslagruimte gehad. Wat ik me alleen afvraag, waarom dan niet gewoon 2 dvd’s. Een install en play disc ofzo. Naja, zal wel te moeilijk ontwikkelen worden ofzo…

 3.   
  prof_111's avatar

  TheDude schreef, "PS3 versie inkorten was volgens mij nooit aan de orde, die heeft altijd al de opslagruimte gehad. Wat ik me alleen afvraag, waarom dan niet gewoon 2 dvd’s. Een install en play disc ofzo. Naja, zal wel te moeilijk ontwikkelen worden ofzo… "

  kijk maar naar gta4 moeten ze ook inkorten voor de xbox360 of bedoelde gij de PC versie want die zal varscheilijk wel met 2 dvd’s komen

 4.   
  TheDude's avatar

  Jij gaf aan dat de PS3 versie niet ingekort hoeft te worden. Ik zei dat zoiets nooit hoeft te gebeuren, aangezien de ps3 over voldoende opslagruimte beschikt met Blu-ray.

  Ik vroeg me af dan juist of de X360 versie niet op 2 discs gebakken kan worden, als ze graag meer ruimte willen hebben. Zou toch jammer zijn als toekomstige games allemaal beperkt worden door de dvd…

 5.   
  prof_111's avatar

  dat zouw wel kunnen want er was nog een spel voor de xbox360 die ze op 2 discs gingen zetten

 6.   
  JPO's avatar

  Ze kunnen wel janken op de 360 maar is t niet zo dat de pc gewoon strx hetzelfde probleem heeft…
  Of moeten pc bezitters dan strx maar een blueray speler kopen om unreal te kunnen spelen.
  Xbox moet gewoon een grotere harde schijf in de 360 gooien en zo het probleempje oplossen.

 7.   
  Hansey's avatar

  Pc heeft dat probleem niet, op de pc installeer je het spel.
  Ze kunnen het dus op zoveel dvd’s zetten als ze willen…

 8.   
  XGT_Spider's avatar

  drm komt de ps3 versie tog eerder en de 360 pas volgend jaar

 9.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  was er niet al zo’n dvd die 8gig en ook een die 30gig kan branden?

 10.   
  Chielh's avatar

  allemaal kansloos, breng t dan niet uit op 360. Microsoftie moet maar zorgen dan dat gamers van alle topspellen kunnen genieten en die xdoos maar eens moeten herzien tot een hedendaagse console die dit soort akkefietjes helemaal niet hoeft te hebben.

 11.   
  Menno Schellekens's avatar

  prof_111″][quote=”TheDude schreef, "PS3 versie inkorten was volgens mij nooit aan de orde, die heeft altijd al de opslagruimte gehad. Wat ik me alleen afvraag, waarom dan niet gewoon 2 dvd’s. Een install en play disc ofzo. Naja, zal wel te moeilijk ontwikkelen worden ofzo… "

  kijk maar naar gta4 moeten ze ook inkorten voor de xbox360 of bedoelde gij de PC versie want die zal varscheilijk wel met 2 dvd’s komen[/quote]

  GTA IV wordt niet ingekort op de 360, sterker nog: er verschijnt DLC exclusief voor de 360 versie 😆

 12.   
  Chielh's avatar

  EXP.menno schreef, "

  ”prof_111″ schreef, "[quote=”TheDude”]PS3 versie inkorten was volgens mij nooit aan de orde, die heeft altijd al de opslagruimte gehad. Wat ik me alleen afvraag, waarom dan niet gewoon 2 dvd’s. Een install en play disc ofzo. Naja, zal wel te moeilijk ontwikkelen worden ofzo… "

  kijk maar naar gta4 moeten ze ook inkorten voor de xbox360 of bedoelde gij de PC versie want die zal varscheilijk wel met 2 dvd’s komen"

  GTA IV wordt niet ingekort op de 360, sterker nog: er verschijnt DLC exclusief voor de 360 versie 😆 [/quote]

  Ook hier heeft microsoft een duit in het zakje gedaan om het speelbaar te maken op de 360… dus het wordt (helaas voor de 360gebruikers, of gelukkig misschien) wél ‘ingekort’