SCEA: prijsverlaging PS3 zorgt voor enorme stijging verkoopcijfers

Een verklaring van Sony, gebaseerd op vroege interne gegevens, geeft aan dat de verkoop van de PlayStation 3 meer dan verdubbeld is sinds Sony een prijsverlaging doorvoerde op 9 juli. Het bedrijf wilde geen specifieke gegevens vrijgeven, maar marktonderzoek toonde tevens aan dat de PS3 in juni 98.500 keer verkocht is in de Verenigde Staten, tegenover 81.600 consoles in mei. Ook voor de prijsdaling was dus al een lichte stijging te zien, maar deze stijging is in juli aanzienlijk toegenomen.

Sony’s baseert de gegeven op hun top-vijf retailers, Wal-mart, Best Buy, Target, Circuit City and GameStop, waarbij de verkopen sinds de prijsdaling naar verluid met 135 procent gestegen zouden zijn. Ook de PlayStation Portable lijkt te hebben geprofiteerd van een eigen prijsverlaging eerder dit jaar, want volgens Sony zijn de verkopen van de handheld mede dankzij deze lagere prijs 31 procent gestegen.

Ook de PlayStation 2 deed het in juni nog zeer behoorlijk met 270.763 verkochte consoles. Toch deed niet alleen Sony het erg goed, want ook Nintendo kende een bijzonder sterke periode. In vergelijking: de Xbox 360 verkocht in de maand juni 198.400 units, de Wii 381.800 en de Nintendo DS 561.900.

In een reactie verklaarde Jack Tretton, president en algemeen directeur van Sony Computer Entertainment America:

    “The new price on the 60 GB PS3, coupled with our very strong software showing from E3, is certainly paying dividends in terms of impressive sales across the board at retail. This jump in sales bodes very well for us heading into the fall as we launch an impressive arsenal of hardware and software, leading off with the new 80 GB PS3 in August along with the unveiling of highly anticipated games such as Lair and Warhawk. That will be followed by Heavenly Sword in September and six more exclusive first-party PS3 games in October, including Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction.”
  1.   
    TheDude's avatar

    Duidelijk dat een lagere prijs zeker gewenst is en effect heeft. Ben benieuwd naar Leipzig, of ze het dan ook eindelijk voor Europa aankondigen.

    Ook lekkere cijfers voor Nintendo trouwens. Misschien zelf binnenkort maar eens een DS Lite halen met Brain Training en straks Jam Sessions. 8)

  2.   
    claafie's avatar

    idd, is duidelijk te merken dat het een te hoge prijs was voor de meeste mensen 😳

  3.   
    Peter Stout's avatar

    Hier is maar één reactie op mogelijk: we zijn genaaid. Nooit meer een Sony console voor mij.

  4.   
    FlameZ's avatar

    Zal wel dat de cijfers in de lucht schieten met een prijsverlaging.

  5.   
    jungler's avatar

    khad beter 2 dage gewacht dan had ik zo een 199 euro uitgespaart 😥

    maarja zo kunt ge eewig w8te he 👿

  6.   
    TheDude's avatar

    Peter XHG schreef, "Hier is maar één reactie op mogelijk: we zijn genaaid. Nooit meer een Sony console voor mij."

    Genaaid? Volgens mij is dit standaard marketing wat je bij vrijwel alle technologie-zaken aantreft. De introductieprijs is hoog, je betaalt voor het nieuwe, en vanzelf zal het een keer zakken. De PS3 zal hier wellicht op z’n vroegst eind dit jaar in prijs zakken, dus dat duurt nog bijna een half jaar. Feit is gewoon dat je altijd extra betaalt als je ergens snel bij wilt zijn. Een high-end pc is ook al in waarde gehalveerd zodra die de winkel/webshop verlaat…

  7.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    prijsdaling doet wonderen

  8.   
    Neolite's avatar

    was die prijsverlaging niet tijdelijk, zodat ze straks gewoon weer 600 eurie gingen vragen voor de ps3 met 80Gb

  9.   
    ps3 gek's avatar

    Ik heb geen zin meer om te wachten! Zodra GTA 4 er is koop ik hem gewoon. Hoe dan ook. Het geld heb k alvast:P