Shigeru Miyamoto: ‘Nintendo ondersteunt geen GameBoy Advance meer’

Shigeru Miyamoto, geestelijk vader van onder andere Mario en Zelda, heeft in een interview met de Amerikaanse weblog Kotaku aangegeven dat hij de GameBoy Advance nog niet als dood beschouwt, maar Nintendo ondersteunt de handheld niet meer op gamesgebied. Wel blijft de GameBoy Advance (SP) nog gewoon in productie en verkoopt het apparaatje nog steeds goed. Alleen heeft Nintendo op dit moment zijn handen vol met het ontwikkelen van games voor de Nintendo DS en Nintendo Wii.

  “[Nintendo’s] internal development teams have their hands full with creating content for Wii and DS. We’re focusing on that and not creating new software for the GBA at this time.”

Wel komen er nog enkele third-party games uit in de nabije toekomst, en heeft de handheld natuurlijk een gigantisch game-arsenaal wat door lang nog niet iedereen helemaal ontdekt is.

  “There are still a lot of games on the platform that the current consumer still have not played so there’s still life in it yet.”

Maar met andere woorden is dit misschien een handig moment om je GameBoy Advance voor eens en altijd te begraven. Of zoals ons aller Jens ooit zo mooi zei in zijn Final Fantasy V-review;

  De doorsnee GBA-bezitter wordt ten heden dage gestereotypeerd als een ongelukkig kind die niet van het bestaan van Marktplaats afweet en beperkte communicatiemiddelen heeft om het apparaat te verkopen. Het arme beestje wordt dan ook met uitsterven bedreigd en consumeert in zijn laatste stuiptrekkingen aan een roestende lopende band vele hopeloze games. De honger van de GBA-bezitter wordt hierdoor enkel gestild door massaal geporte games die door gebrek aan specialisatie al snel onder het doodsvonnis worden geschoffeld. Maar een titel die speciaal is ontwikkeld voor de Game Boy Advance? Zoiets is nog zeldzamer dan een ijssalon op de Noordpool.

 1.   
  Rideo Mortem's avatar

  jammer, maar ook onvermijdelijk in the end

 2.   
  patrick123's avatar

  ja je hebt gelijk tís en blijft jammer maqr ook onvermijdelijk 😉

 3.   
  para's avatar

  hoop dat het in zijn volgende leven beter gaat

 4.   
  denjaap's avatar

  cya gba je hebt me veel plezier gedaan maar de ds zal het me meer doen ! en ik hoop dat je goed zult rusten ! 🙄