Serious Sam Forever aangekondigd bij een nieuwe ontwikkelaar

Vorige maand dook in een Hongaars blad weer eens het gerucht op dat een nieuwe Serious Sam-game in ontwikkeling zou zijn. Vandaag is het dan eindelijk officieel bekend gemaakt, alleen de details zijn toch iets anders dan men wellicht verwachtte. Zo zal niet ontwikkelaar Croteam aan de slag gaan met de nieuwe game, maar is er gekozen voor de jonge ontwikkelstudio Prophets of Sam. Op hun website zijn momenteel ook vacatures te vinden voor level designers en sound engineers.

De nieuwe game zal Serious Sam Forever gaan heten, wat een aardige knipoog richting Duke Nukem lijkt te zijn. Verder maakt de game gebruik van Croteam’s bestaande Serious Engine 2, waardoor de kans groot is dat de game aardig wat gelijkenissen zal vertonen met Serious Sam II. Dit heeft daarnaast wel het voordeel dat de systeemeisen zeer waarschijnlijk laag zullen zijn.

Verdere details ontbreken voorlopig nog, maar de game zal in elk geval voor de PC ontwikkeld worden.

  1.   
    Tom's avatar

    De nieuwe game zal Serious Sam Forever gaan heten, wat een aardige knipoog richting Duke Nukem lijkt te zijn.

    Daar dacht ik ook meteen aan toen ik de titel zag. Ik denk dat Serious Sam Forever zelfs eerder in de schappen ligt dan Duke Nukem, in dat geval.
    Het feit dat het spel waarschijnlijk op dezelfde engine zal lopen is aan de kant wel leuk, aangezien SSII nogal grappig oogde. Maar aan de andere kant kan het natuurlijk ongelooflijk eentonig worden. Ik zou in ieder geval nog graag wat screens van dit spel willen zien, dan heb ik tenminste weer iets om even te lachen. 😉

  2.   
    Ariose's avatar

    Hoera! Eindelijk weer een nieuwe herzenloze shooter! 😀

  3.   
    The Illusionist's avatar

    Ariose schreef, "Hoera! Eindelijk weer een nieuwe herzenloze shooter! :D"

    Quoted for truth! De Serious Sam games zijn altijd heerlijk om je frustratie op af te reageren 8)

  4.   
    Aadb's avatar

    Heb serious sam II al een tijdje op me pc staan maar moet het nog steeds poging wagen hoor van veel mensen dat het een lekker shooter is met veel actie dus kan haast niet anders dat de opvolger uit een goede shooter word.

  5.   
    PielePalle's avatar

    Deze game was vroeger echt tof 😀 Het 2e deel dan he 😉

  6.   
    bubelss's avatar

    wooow dit is nou echt een uitkomst voor mij serious sam heb ik duzz blauw gespeelt eerste deel dan en dat vond ik al geweldig dan zal dit deel ook wel weer een hele mooie aankoop worden voor mij 😀