Nieuwe details Call of Duty 4: Modern Warfare bekend gemaakt

Het overbekende principe van de Tweede Wereldoorlog en al die andere bekende strijdvelden moeten plaats gaan maken voor een totaal nieuw, modern slagveld in Call of Duty 4: Modern Warfare. Nadat we vorige maand al wat eerste beelden van deze shooter te zien kregen, is het nu tijd voor wat nieuwe details van de game.

  • In de multiplayer zijn ervaringspunten te verdienen voor de statistieken van je character. Een ‘kill’ levert je 2 punten op en een headshot 3. Raak je iemand, maar maakt iemand anders het karwei af, dan krijg je 1 punt.
  • Voor je character zijn diverse nieuwe rangen, wapens en skins vrij te spelen. Dit systeem wordt ingebouwd om later nog extra content via patches aan te kunnen bieden.
  • In de singleplayer modus kan je voertuigen gebruiken, maar dit kan niet in de multiplayer. Reden hiervoor is dat men de multiplayer maps compact wil houden voor intensievere actie.
  • Zowel in de singleplayer als in de multiplayer zijn er zogenaamde ‘Hardpoints’. Dit zijn punten op de kaart, waarmee je als speler een bepaald voordeel kunt krijgen ten opzichte van de vijand. Er is bijvoorbeeld ergens een radio-installatie om air support mee op te roepen. Als je deze hebt ingenomen komt er een helikopter die de vijand met raketten en machinegeweer bestookt. Na deze actie wordt het Hardpoint weer neutraal.


Call of Duty 4: Modern Warfare speelt zich af in het heden, waar je mag strijden in uiteenlopende gebieden als het Midden-Oosten, Oost-Europa, de Noord-Atlantische Oceaan en Londen. De terrorist Zakhaev wil Rusland terugbrengen naar de tijden van zijn volksheld Stalin. Als gevolg hier van ontstaat er een grootschalige burgeroorlog. De Amerikanen starten hun tegenacties, maar ze worden door Zakhaev richting het Midden-Oosten gelokt. De Britse SAS doorziet de plannen van Zakhaev en ze informeren de Amerikanen direct. Zodoende vecht je met zowel de Britten als de Amerikanen tegen deze gevaarlijke terrorist.

Call of Duty 4: Modern Warfare zal in 2008 verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    R.andom H.ero's avatar

    Ben er heel benieuwd naar, dacht eerst dat dit de grootste BF2 rip-off werd maar nu denk ik daar wel anders over. ๐Ÿ™‚

  2.   
    Darkknight's avatar

    ke dn word een lachu game ( hoop ik ) 8)

  3.   
    PS4owner's avatar

    Ik denk dat deze game echt wel goed word, de trailer hiervan was echt wel vet alleen jammer dat er in de multiplayer geen grote maps en voertuigen komen.

  4.   
    Sacul's avatar

    Klinkt goed dat er geen voertuigen zijn in MP. Idd geen BF2 rip-off 8)

  5.   
    Cirdan's avatar

    nog heftige battles 8)

  6.   
    ChielB's avatar

    ps3owner schreef, "Ik denk dat deze game echt wel goed word, de trailer hiervan was echt wel vet alleen jammer dat er in de multiplayer geen grote maps en voertuigen komen."

    Er zijn al genoeg games gericht op grote maps en voertuigen, dus lijkt me toch een prima keuze. ๐Ÿ™‚

  7.   
    FableFreak's avatar

    heb een screen gezien van een wage die werd kapot geschote jongens dit ziet er zoooooo vet uit kan niet w88 ๐Ÿ˜€ maar wel jmmr dat ze niet meer in wo2 zitten dat vond ik ook wel goed ๐Ÿ˜ฅ maar een kijken wat ze hiermee gaan doen ik denk dat het wel goed zit ๐Ÿ˜€

  8.   
    Neolite's avatar

    FableFreak schreef, "heb een screen gezien van een wage die werd kapot geschote jongens dit ziet er zoooooo vet uit kan niet w88 ๐Ÿ˜€ maar wel jmmr dat ze niet meer in wo2 zitten dat vond ik ook wel goed ๐Ÿ˜ฅ maar een kijken wat ze hiermee gaan doen ik denk dat het wel goed zit ๐Ÿ˜€ "

    sorry hoor maar vind jij niet dan dat er wel even genoeg wo2 spellen zijn. ๐Ÿ˜•

  9.   
    Nielskuhhveki's avatar

    neolite schreef, "

    ”FableFreak” schreef, "heb een screen gezien van een wage die werd kapot geschote jongens dit ziet er zoooooo vet uit kan niet w88 ๐Ÿ˜€ maar wel jmmr dat ze niet meer in wo2 zitten dat vond ik ook wel goed ๐Ÿ˜ฅ maar een kijken wat ze hiermee gaan doen ik denk dat het wel goed zit ๐Ÿ˜€ "

    sorry hoor maar vind jij niet dan dat er wel even genoeg wo2 spellen zijn. ๐Ÿ˜• "

    Als alle game makers zo door gaan gaat iedereen weer zeuren over teveel modern combat shooters ๐Ÿ˜›

  10.   
    denjaap's avatar

    goed dat die voor de pc komt !

  11.   
    Neolite's avatar

    Niels13″]

    ”neolite schreef, "[quote=”FableFreak” schreef, "heb een screen gezien van een wage die werd kapot geschote jongens dit ziet er zoooooo vet uit kan niet w88 ๐Ÿ˜€ maar wel jmmr dat ze niet meer in wo2 zitten dat vond ik ook wel goed ๐Ÿ˜ฅ maar een kijken wat ze hiermee gaan doen ik denk dat het wel goed zit ๐Ÿ˜€ "

    sorry hoor maar vind jij niet dan dat er wel even genoeg wo2 spellen zijn. ๐Ÿ˜• "

    Als alle game makers zo door gaan gaat iedereen weer zeuren over teveel modern combat shooters ๐Ÿ˜› [/quote]

    die hebben meestal allemaal een andere opzet, de meeste WO2 shooter lijken ook nog eens heel veel op elkaar 8)

  12.   
    The Illusionist's avatar

    Inderdaad, en bovendien maken veel modern war shooters gebruik van een fictieve werkelijkheid waardoor het concept alle kanten heen kan.

  13.   
    mastertje's avatar

    het lijkt zo vet!

    maar ik denk wel aan de 2de WO als ik Call of Duty hoor maar iets nieuws is ook leuk