Twee nieuwe ‘Battle’-trailers Ancient Wars: Sparta

Veel RTS-fanaten hebben lang gewacht op de release van Ancient Wars: Sparta. Ondanks dat de game net is uitgekomen, verschenen er toch nog twee ‘battle’-trailers waarin uiteraard de ‘strijd’ centraal staat. Binnenkort kun je een review van deze game verwachten op GamersNet. Tot die tijd kun je hier onze preview lezen.


Het thema waar Ancient Wars: Sparta om draait is de klassieke oudheid. Hoewel in de meeste RTS-games een pakkend verhaal een missend element is, geeft World Forge nog eens een interessante draai aan het spel. Niet alleen zorgt dit voor de nodige afwisseling in de gameplay, maar ook weet je eindelijk waarom je nou die ene commandant moet omleggen of waarom je dat leger aan je zijde moet zien te krijgen. Het is anders dan hersenloos grondstoffen ontginnen, een leger opbouwen en de vijand genadeloos afslachten terwijl je je afvraagt waarom je dit doet en of er ooit nog eens afwisseling komt. Mede door de cutscènes krijg je een betere indruk over wat je te doen staat en dat is iets dat we andere RTS-games alleen maar kunnen aanraden. Bovendien wordt je waargebeurde geschiedenis voorgeschoteld en dus zullen de historici onder ons enige vorm van herkenning tegen het lijf lopen. Egyptenaren, Perzen en Spartanen zullen namelijk ruimvoorradig aan bod komen en deze drie volkeren leveren dan ook de campaigns. Ze staan nauw met elkaar in verband, aangezien ze elkaar het liefst volledig uitroeien. Helaas gaat dit niet bepaald van een leien dakje en zullen de nodige problemen je in de weg staan waar jij deze natuurlijk moet oplossen.

  1.   
    Remmie!'s avatar

    beetje matig 🙁

  2.   
    Peter Stout's avatar

    Beetje kort, maar niet matig toch?

  3.   
    WoKingNL's avatar

    Lijkt me een best leuk spel alleen niet geld waard om te kopen

  4.   
    )GN(-Erik's avatar

    Doe mij maar Age of Empires 2 😀

  5.   
    Remmie!'s avatar

    )GN(-Erik schreef, "Doe mij maar Age of Empires 2 😀 "

    da’s inderdaad een van de leukste RTS spellen 😆

  6.   
    Rideo Mortem's avatar

    zeker n brute game imo, kort maar krachtige trailers, wordt n toppertje van neerlandsche bodem
    of iig, playlogic werkt er aan mee/geeft t uit, wat doen die mensen eigenlijk:P?

  7.   
    yeaah123's avatar

    doe mij maar gewoon Rome Total War, dat is iets realistischer, check die gasten op die olifant. die zijn zowat evengroot 🙄

  8.   
    Broodbeleg's avatar

    Mja, ziet er niet echt spectaculair uit. Meer chaotisch. 😕

  9.   
    Remmie!'s avatar

    Broodbeleg schreef, "Mja, ziet er niet echt spectaculair uit. Meer chaotisch. 😕 "

    idd dat bedoel ik met matig 😉 😆