Actie met een knipoog op nieuwe screens Team Fortress 2

Cross-platform multiplayer is momenteel nog een onbekend begrip en wordt vooral aangemoedigd door Microsoft die met services als Games for Windows Live op de markt komt. Valve lijkt een handje te gaan helpen om deze innovatieve vorm van multiplayer te laten integreren. Met het project Team Fortress 2 bijvoorbeeld, dat eind dit jaar ingebundeld met Half-Life: Episode Two over de toonbank hoort te vliegen. Valve heeft aangegeven dat men intern al een Xbox 360- en PC-versie tegen elkaar heeft kunnen spelen. Of deze functionaliteit de uiteindelijke versie gaat halen blijft voorlopig nog onbekend.

Tevens is bekend geworden dat de kans minimaal is dat de PlayStation 3 ook over multi-platform functies zal beschikken. Op deze console wordt het dus gewoon strijden tegen andere PS3 bezitters. Om dit leed wat te verzachten zijn er elf verse screenshots uitgebracht vol actie, met een knipoog.

Team Fortress 2 is het langverwachte vervolg op, je raadt het al, Team Fortress dat door Valve werd ontwikkeld als mod voor Quake. In deze team-based multiplayer shooter heb je de keuze uit verschillende klasses aan het begin van de wedstrijd die zo hun sterke en zwakke punten hebben. De bekende capture the flag en control point matches vormen ook in dit tweede deel de ruggengraat voor tactisch samenspel. In een soort cartonische stijl oogt Team Fortress 2 een stuk vrolijker dan zijn voorganger en natuurlijk ook een stuk mooier dankzij enkele smakelijke opties van de Source engine.

[SCREENSHOTS]

Team Fortress 2 staat gepland voor het einde van dit jaar

  1.   
    Tom's avatar

    Grappige screens, de stijl bevalt me wel: een soort Worms zonder wormen.

  2.   
    Diede's avatar

    Deze wordt echt vet

  3.   
    ricklolps3's avatar

    ik vind het wel grappig meschien ga ik hem wel halen

  4.   
    NaabSchaap's avatar

    uhh hier heb ik al een filmpje over gezien:
    http://video.google.nl/videoplay?docid=656365156123987851&q=team+fortress+2 al een jaar geleden ofzo ๐Ÿ˜ฎ

  5.   
    paramara's avatar

    de graphics vallen een beetje tegen… ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

  6.   
    DarthStrife's avatar

    What the hell is dit?!