Nieuwe trailer The Elder Scrolls IV: Oblivion toont de kracht van next-gen

Een van de toppers van vorig jaar is toch wel de role-playing game The Elder Scrolls IV: Oblivion. Ongekende vrijheid in een enorm uitgestrekte en vooral ook sfeervolle omgeving lijken de sleutel tot succes te zijn. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de game ook nog voor de PlayStation 3 uitgebracht zal worden. Vandaag is er weer een nieuwe trailer uitgebracht, waarin de Xbox 360- en de PS3-versie vergeleken worden. En of je nu graag die vergelijking maakt of niet: het blijven op beide platformen prachtige beelden…

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.

Oblivion biedt een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat. Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

De trailer in HD-kwaliteit is via deze link te downloaden.

The Elder Scrolls IV: Oblivion is begin 2006 al uitgebracht voor de PC en Xbox 360. Voor de Playstation 3 zal de game op 27 april verschijnen en de PSP-versie zal enige tijd later volgen.

  1.   
    para's avatar

    als je heel goed kijkt is de ps3 mooier en bij het zwaard gevecht als je wordt geraakt wordt het zwaard van de tegenstander rood bij ps3 en bij x 360 niet

  2.   
    Cirdan's avatar

    PS3 is inderdaad mooier;)

  3.   
    Ruudjee's avatar

    je moet er ook rekening mee houden dat er een hele tijd tussen deze 2 versies zit. De kleine ‘foutjes’ die in de Xbox 360 versie zaten, hebben ze er voor de Ps3 uit kunnen halen.

  4.   
    Mandamo's avatar

    Dat bloed heb je bij de 360 versie ook, alleen toevallig niet in het filmpje. Ik vind qua mooiheid dat er niet echt verschil in zit, de xbox 360 versie heeft alleen iets meer last van pop-up.

  5.   
    the_supremacy's avatar

    je kunt niet vergelijken omdat er met verschillende beelden wordt vergeleken.
    het enige duidelijke is dat de xbox360 meer last heeft van pop-ups.

  6.   
    meatball's avatar

    de ps3 versie ziet er het zelfde uit als de pc versie, marja

  7.   
    Remmie!'s avatar

    eigelijk is de x360 beter want die is 1,5 jaar eerder uitgekomen

  8.   
    Ruudjee's avatar

    Logica :roll:..

    Als je nagaat zijn we maar een stel mierenneukers; het ziet er allebei gewoon supergoed uit en dan gaan we nóg liggen klagen dat de een nèt iets mooier is dan de ander. Wat maakt het ook uit eigenlijk..

  9.   
    Koen's avatar

    Het kan ook aan het spel liggen hoe mooi het eruitziet

  10.   
    Bumshakalakabum's avatar

    Stelletje miereneukers.. natuurlijk ziet het er op de Ps3 mooier uit omdat Oblivion all lange tijd op de Xbox 360 uit is 🙄 dus hebben ze meer kunnen veranderen, Stop mierenneuken! 😉

  11.   
    Tom's avatar

    Ik vind er eerlijk gezegd niet veel verschil inzitten, de draw distance van de 360 is niet helemaal top maar verder is alles gelijk aan elkaar. Ik snap echt niet waar die gozers zulke problemen mee hebben: Oblivion is gewoon een goed en mooi spel, dat hoeft toch niet telkens vergeleken te worden?

  12.   
    Uchiha linkz's avatar

    ik vindt als je echt wilt vergelijken, dan moeten de games voor de platforms evenlang aan gewerkt worden. niet zo als nu de x360 versie bestaat al langer dan vandaag. zo als het geval met ps3 die het pas heeft dus daar is meer energie ingestoke of niet 😀

  13.   
    micor's avatar

    Ps 3 spreekt me meer aan maar het zijn egt maar heele kleine dedails…

    ik heb gewoon liever ps dan xbox maar dat is een menieng

  14.   
    micor's avatar

    Die Emporer ziet er veel Jonger uit bij de XBOX 😛
    en die Xbox lijkt ook iets donkerder