Sony betaalt hoge prijs voor rumble aan Immersion

Eerder meldden we je al dat Sony, een aantal rechtzaken later, weer aansluiting had gezocht bij het bedrijf Immersion in verband met de rumble-functie in hun controllers. Nu blijkt dat Sony volgens welingelichte bronnen een bedrag van 150 miljoen Dollar aan Immersion heeft betaald. Of dit een garantie is dat de PlayStation 3 nu snel van controllers mét rumble wordt voorzien is niet bekend.

Er is al veel te doen geweest om het feit dat de PlayStation 3 controller niet voorzien zal zijn van een rumble-functie. Enkele gelukkigen, waaronder wijzelf die de nieuwe controller al in hun handen mochten houden, waren onverdeeld positief, zij het dat het gemis van een rumble-functie niet alleen merkbaar maar ook voelbaar was omdat de controller wel erg licht is.

Eerder hadden de twee bedrijven een juridisch geschil met betrekking tot de rumble-functie, daar waar Microsoft de lachende derde werd en haar controllers bij launch wél kon voorzien van de functie die het gamen nóg realistischer maakt. Sony heeft de eerder opgegeven reden dat een trilfunctie niet samen zou gaan met de bewegingssensoren in de Sixaxis-controller nu min of meer laten varen en wellicht kunnen we dus binnen niet al te lange tijd toch ook vóelen dat we buiten de baan rijden in MotorStorm.

 1.   
  B4d33nD's avatar

  Mooi toch. Als er rumble komt ist goed.

 2.   
  Eggie124's avatar

  tuurlijk 150miljoen! en waar gaan ze die uithalen? juist de ps3 dus geen prijs daaling maar stijging.. ze boeken records echt waar! 😛

 3.   
  Mick.W's avatar

  hadden ze maar het geld in het goedkoper maken van de ps3 gestopt