Bethesda onthult PS3-aanpassingen The Elder Scrolls IV: Oblivion

Een van de toppers van vorig jaar is toch wel de role-playing game The Elder Scrolls IV: Oblivion. Ongekende vrijheid in een enorm uitgestrekte en vooral ook sfeervolle omgevingen lijken de sleutel tot succes te zijn. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de game ook nog voor de PlayStation 3 uitgebracht zal worden, zodra de console straks in maart ook bij ons te verkrijgen is. Ontwikkelaar Bethesda Softworks heeft vandaag een aantal aanpassingen bekend gemaakt die in de PS3-versie verwerkt zullen zijn:

  • De uitbreiding Knights of the Nine zal standaard in de game zitten. Eventuele andere content zal later nog gedownload kunnen worden via de PlayStation Store
  • Het spel zal sneller draaien op de PS3, waarbij de laadtijden verkort zijn tot 3-5 seconden bij het betreden van dungeons en gebouwen (dit is op de Xbox 360 7-10 seconden)
  • Framedrops zullen er in de PS3-versie veel minder zijn, waarbij de ontwikkelaar het doel heeft om bij de release van de game alle framedrops verholpen te hebben
  • Nieuwe shader-technieken zorgen voor betere en scherpere textures
  • De draw distance is aanzienlijk verbeterd

Naast deze lijst met verbeteringen zijn er ook weer wat nieuwe screenshots van de game uitgebracht.

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.
Oblivion zal een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment bieden en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je bijvoorbeeld een mens of elf bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat.
Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

[SCREENSHOTS]

The Elder Scrolls IV: Oblivion is begin 2006 al uitgebracht voor de PC en Xbox 360. Voor de Playstation 3 zal de game op 23 maart verschijnen en de PSP-versie zal enige tijd later volgen.

  1.   
    MetalGamer666's avatar

    Ik vind dus wel dat ze dan KOTN gratis moeten maken vanaf dat de ps3-versie gereleased wordt.

    Ook nog even een reactie op jullie beschrijving. Je kan dus niet als trol of dwerg spelen, wel als orc, khadjit (soort van leeuw) en argonian (iets hagedisachtigs). De mensen en de elfen zijn dan nog eens onderverdeeld in verschillende rassen zoals Breton, Imperial,… (mens) en High Elf, Wood Elf…

  2.   
    ChielB's avatar

    Heb het iets aangepast. De beschrijving was erg algemeen genomen en niet specifiek op de diverse mogelijkheden afgestemd. Dat zou ook wel erg veel in detail treden, aangezien het slechts een ‘algemene samenvatting’ is van de game.

    Verder ben ik het wel met je eens wat betreft Knights of the Nine, maar tegen die tijd gaat de echte fan toch al wel aan de haal met Shivering Isles. 😛

  3.   
    Diede's avatar

    Zó nice :’)

    De draw distance is aanzienlijk verbeterd

    Kon dat :D?!