PlayStation 3 zal uiteindelijk de console-oorlog winnen met 75 miljoen units

In een recentelijk onderzoek van Research and Markets, getiteld “The Transforming Global Video Games Market: The Emergence of Next Generation Gaming”, is voorspeld dat Sony’s PlayStation 3 de console-oorlog op lange termijn zal winnen met wereldwijd circa 75 miljoen verkochte consoles in 2010. Bij het analyseren is zowel rekening gehouden met zowel online als offline gaming. Ook de toepassingen van online materiaal dankzij breedband internet heeft een behoorlijke invloed op de zogeheten ‘sociale media’. Daarnaast zal volgens demografische analisten de gemiddelde leeftijd van gamers straks doorschuiven naar 33 jaar.

De PlayStation 3, Wii en Xbox 360, de bekende groep van ‘next-generation’ consoles, heeft elk een unieke positie wat betreft het aanbod van de console. Waar Sony en Microsoft richten op een toename van functionaliteit, richt Nintendo zich op een innovatieve gameplay en de onvervalste ‘fun factor’. De PlayStation 3 zal volgens het onderzoek niet zo sterk overheersen als de PS2, wat vooral te wijten valt aan problemen met de launch in de PAL-regio’s en de vroege release van Microsoft’s Xbox 360.

  1.   
    Bumshakalakabum's avatar

    Hahah beetje belachelijk dit zeggen dat over blabla zoveel jaar de Ps3 de Next Gen War wint ๐Ÿ™„ er kan veeel veranderen in die tijd die er tussen zit Althans geef nu zelf toe de Xbox 360 staat nu op 1: omdat hij gewoon 9,474,153 Miljoen systemen heeft verkocht daarna komt de Wii met 2,231,317 Miljoen systemen en last but not least de Ps3 met 859,536 verkocht systemen

    voordat de fanboys me om de nek vliegen ik heb de cijfers van http://nexgenwars.com/

  2.   
    ChielB's avatar

    Natuurlijk is het allemaal speculeren, het is een analyse/onderzoek, dus niets is per definitie waarheid wat ze zeggen. Het is ook logisch dat de X360 nu aan kop gaat, aangezien die al veel langer verkrijgbaar is. De Wii en PS3 hebben pas net een beperkte launch achter de rug, dus we zullen gewoon nog een aantal jaartjes moeten wachten voordat we weten hoe het zal gaan lopen.

    En inderdaad, er kan dan nog veel veranderen in de tussentijd. Hopelijk komen ze nog met wat leuke vernieuwingen… ๐Ÿ™‚

  3.   
    Mandamo's avatar

    Het ligt natuurlijk helemaal aan de games die ervoor uit komen. Ik heb voor een 360 gekozen omdat ik de games van de ps3 tot nu niks vond, of ze kwamen ook voor de 360 uit. Misschien als er voor de ps3 opeens wel veel goede games komen dat mensen dan idd de ps3 kopen inplaats van de 360 of wii. Ook de DVD van de 360 tegenover de blu-ray kan voor veel verandering zorgen. Over 4 jaar zijn die dvd’tjes misg idd wel te klein voor spellen en dan zit Microsoft met de gebakken rofls

  4.   
    FrozenOne23's avatar

    Reactie door ReFlex op woensdag 03 januari, 2007 – 14:02
    Het ligt natuurlijk helemaal aan de games die ervoor uit komen. Ik heb voor een
    360 gekozen omdat ik de games van de ps3 tot nu niks vond, of ze kwamen ook voor
    de 360 uit. Misschien als er voor de ps3 opeens wel veel goede games komen dat
    mensen dan idd de ps3 kopen inplaats van de 360 of wii. Ook de DVD van de 360
    tegenover de blu-ray kan voor veel verandering zorgen. Over 4 jaar zijn die
    dvd’tjes misg idd wel te klein voor spellen en dan zit Microsoft met de gebakken
    rofls

    Uhhm, wat dacht je van de HD-DVD speler die je bij de xbox 360 kan kopen? En over 4-5 jaar zijn er al weer nieuwe console’s hoor ๐Ÿ™‚

  5.   
    Mandamo's avatar

    Kon je daar niet alleen films mee afspelen?

  6.   
    Lasso's avatar

    @FrozenOne23

    Sony heeft ons beloofd dat de Playstation 3 rond de 10 jaar mee zou gaan. Dus daar gaan we ze dan ook maar aan houden. Met bombrieven enzo. ๐Ÿ˜‰

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    het zou best kunnen dat sony weer wint langzamer hand omdat ze toch ervaring hebben. ik zeg niet dat nintendo en microsoft het niet hebben maar sony meer

  8.   
    XGT_Spider's avatar

    Ik las hier laatst dat de ps3 nog maar 20% gebruikt van zijn werkelijke kraag en in 2008 ze de volle 100% van de kracht gaan gebruiken dat beteknd dat de ps3 al zowiezo beter is dus.

  9.   
    snuifski's avatar

    Ach echte onzin dat een console 10 jaar meegaat.
    Ook de ps3 is nu al verouderd met de nieuwe generatie pcs.
    5 jaar is altijd de langst houdbare tijd voor een console,is al zo sinds de snes en megadrive tijdperk.
    Het is waar dat bleu ray vele malen meer opslagcappaciteit heeft dan een dvd,maar 5 jaar kan de dvd nog wel mee en staat de nieuwe xbox al te trappelen en zo werkt dat gewoon.
    Ten tijde voordat de ps2 uit zou komen zei sony ook al dat de ps2 10 jaar mee zou gaan,gewoon marketinggeleuter.

  10.   
    snuifski's avatar

    Ik las ook dat de 360 in feite beter is en wel door mensen binnen sony zelf.
    Ik las ook dat de 360 ook maar 30 procent van zijn kracht gebruikt en dat rond 2008 100 procent is bereikt.
    Ik las ook bij gamespot en gamespy,en gamez dat alle games die tot nu toe voor de 360 en de ps3 uit zijn gekomen de 360 versie er gewoon beter uitziet,call of duty 3 zeker.
    Veel lag,haperingen bij de ps3 versie en een slechte online verbinding.
    Ik las ook dat het niet zo veel uitmaakt weke console je neemt als je maar happy bent.
    Maar tot nu toe is de 360 er en staat als een huis,en is de ps3 nog niet in staat gebleken grafisch de 360 te overtreffen,we zullen wel zien.

  11.   
    XGT_Spider's avatar

    @ hier boven

    ja maar dat kotm omdat de 360 al langer dan een jaar uit is!

  12.   
    Ruudjee's avatar

    @ Snuifski

    Thnx voor de info ๐Ÿ˜‰
    Ik denk wel dat de XBox360 gaat winnen. Niet zo zeer om ’t feit dat รญe eerder uit is gekomen, maar vooral omdat hij nu al een paar toppers heeft; PGR3, Gears of War.. De ps3 heeft waarschijnlijk dan R; Fall of Men (die het imo ook nog moet waarmaken.)

    We zullen zien!