Dertienjarige zwaar mishandeld om PlayStation Portable

Wederom een nieuwsbericht uit de categorie: “schokkend”. Daar waar we eerder al het nieuwsbericht hadden dat een dochtertje door haar vader was vermoord nadat door haar schuld de Xbox op de grond was gevallen, blijkt deze week maar weer eens dat Amerika echt het land van de onbegrensde mogelijkheden is. De Los Angeles Times komt namelijk met een gruwelijk bericht.

Om drie uur eergistermiddag, lokale tijd, speelde er namelijk een verschrikkelijk voorval af in de stad Inglewood, deel van het grote Los Angeles. De dertienjarige Ezekiel Taylor, een jongen van Afro-Amerikaanse afkomst, was op weg van school naar huis toen twee medeleerlingen hem bedreigden. Ze wilden dat hij zijn PlayStation Portable aan hen afstond, maar dat weigerde de jongen. Vervolgens duwden de twee jongens, Emilio Vasquez en Alejandro Alvarez, beide zestien jaar oud, hem op de grond. Vervolgens werd Ezekiel hevig mishandeld met onder andere een passer en een schroevendraaier. Daarna pakte de grootste van de twee, Vasquez, een losse stoeptegel en begon op zijn hoofd in te meppen.
Een dappere bewoner van de plek waarop het drama zich afspeelde, de kruising bij Hyde Park Boulevard en North La Brea Avenue, greep zijn jachtgeweer en dwong de jongens op te houden en tegen een hek aan te gaan staan. Vervolgens werd de politie en de ambulance gebeld. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd met zevenendertig steken, een geperforeerde long en lever en een zware hersenschudding. De twee daders zitten op het moment nog steeds vast.

De autoriteiten maakten overigens ook nog bekend dat het slachtoffer, zelfs na al deze mishandelingen, zijn PSP niet heeft afgestaan.

  1.   
    Rhemme's avatar

    Zijn ze daar in Amerika nou helemaal van hun paasei gevallen ofzo? :S

    Dit is toch te gek voor woorden

  2.   
    kelkimble's avatar

    wtf, ze zijn echt gek daar 😮 … dat is net als die mp3 moord in belgie nu hier nog 👿 😥

  3.   
    SCORPIONSOLDIER's avatar

    afmaken of levenslang wegstoppen

    wel dapper van die jongen om nog steeds zijn PSP niet aftestaan

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja idd erg dapper.zoiets zie je niet vaak

  5.   
    Mandamo's avatar

    a.u.b geen reacties meer als: “je moet een atoombom op ze laten vallen!!”
    Was de vorige keer al erg irritant en is niet voor herhaling vatbaar.

    Dan vraag je je toch af wat zo iemand denkt op t moment dat ie zn passer opzoekt.

  6.   
    Bub’z's avatar

    hey, t is toch goed dat veel amerikanen geweren thuis hebben 🙄

    maar idd, het is gwoon niet normaal meer 😥

    EDIT:

    owja, die 2 gwoon naar zo’n militair her-opvoedingskamp sturen, kunnen ze al die agressie kwijt

  7.   
    Sp33dy's avatar

    Die man die hielp is toch nie zo dapper hij gaat met een jachtgeweer op iemand met een paser af.

  8.   
    Tom's avatar

    Okeeeee…. WTF? Dit is gewoon gestoord! Ga lekker zelf geld verdienen en een PSP kopen. Ik het vind het overigens ook dapper dat de gozer zijn PSP niet heeft afgestaan.

  9.   
    Rhemme's avatar

    Reactie door Deerntje op dinsdag 26 september, 2006 – 14:20
    Die man die hielp is toch nie zo dapper hij gaat met een jachtgeweer op iemand
    met een paser af.

    Ja, maar met al dat zinloos geweld hier in Nederland was er vaak de discussie dat men er maar bij stond te kijken toen het gebeurde. Deze heeft tenminste actie ondernomen.

  10.   
    The-Hollander's avatar

    ik vind het juist goed van die man de jongens waren ongetwijfeld gevlugt als de man kwam en zij stop eens of misschien was hij ook wel aangevallen waren de daders nooit gepakt en dan was het enige plus puntje dat de half dode jonge nog zijn psp hadt.

  11.   
    marcin's avatar

    Maar… 🙄

  12.   
    J-Loco's avatar

    Verschillende meningen:

    Stelletje domme balharen hier jonge, JE BENT DOM ALS JE DAN JE PSP NIET AFSTAAT. De mensen hier die zeggen ”Dapper dat je dan je PSP nog niet afstaat” ik zeg je bent fokking dom, als iemand met een steen op me kop begint te rammen is het laatste waar ik aan denk dat als dit over is lekker te gaan PSPen, je bent gewoon een echte NERD als je dan je PSP nog niet geeft. Voor 250 of 200 dollar ofzo heb je alweer een nieuwe, 2dehands heb je er al 1 voor 100. Een nieuw stel hersenen of een nieuwe long (kortom een nieuw leven) heb je niet voor 200 dollar hoor..

    Maar toch, het is van jouw en niet van de aanvallers. Waarom zou je het afgeven (omdat je anders in het ziekenhuis beland? Of mss wel erger..) maja blijkbaar was dit jongetje erg gehecht aan z’n PSP..

    Trouwens! Als jij 2 jongens een jonger mannetje ziet mishandelen en jij heb de keuze om hem te redden. En je hebt een aantal opties; Mes, Stok, Vork, Hamer, en een mooi geweer,, dan zou ik DUIDELIJK ff dat geweer meenemen..

  13.   
    Paolo's avatar

    @J-Loco

    Je hebt gelijk, wat heb je nu liever, een normaal leven of helemaal kapotgestoken en geslagen, dat is toch geen leven. Wat is een PSP dan waard. 😕

  14.   
    Narcist's avatar

    Maar die nieuwe long hoeft hij zelf ook niet te ‘kopen’ hoor, die kosten gaan gewoon naar de aanvallers. Zelf vind ik het goed dat hij zijn PSP niet heeft afgestaan.

    Oh, en laat die 2 16-jarigen maar lekker wegrotten in een isoleercel…

  15.   
    TotalPicnic's avatar

    jullie hebben allemaal wel gelijk (behalve deerntje) maar als je bedreigd wordt door een potentiele dood moet je je psp afstaan en naar de cops gaan

  16.   
    Nirusu's avatar

    😮

  17.   
    Design's avatar

    Verschrikkelijk gewoon. 😮 Komaan zeg, voor een PSP, waar gaat dit naartoe…

  18.   
    J-Loco's avatar

    Die 2 zestienjarigen en dat jongetje, allebij DOM. Wie wil er nou iemand doden voor een PSP (kost in godsnaam maar 200/250 dollar, laat wel ff zien wat een mensenleven tegenwoordig waard is voor sommige) en dat kind.. Geef in godsnaam je PSP en ga naar de politie, dan is de kans groot dat je binnen een paar dagen je PSP weer hebt en dat die mannetjes in de jaila zitten voor bedreiging en diefstal.

  19.   
    Ruudjee's avatar

    Dit slaat echt ALLES..
    Waarom te zwak zijn om iemand in elkaar te rossen? Koop zelf dan lekker een PSP.

    Deze 2 jongens moeten ze echt gewoon levenslang opsluiten, geen andere oplossing.

  20.   
    n00kie's avatar

    Triest… Waar gaat dit heen met de wereld..?

  21.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Dit is toch niet meer normaal meer,
    ongweer het zelfde ding met de mp3 moord zoiets doe je niet voor zoon klein ding
    Die mensen moeten ze gelijk afschieten of voor levenslang opsluiten IK HEB HIER ECHT GEEN WOORDEN VOOR IK KAN ALLEEN ZEGEN TRIEST ECHT TRIEST. 😥

  22.   
    G-Man's avatar

    Serieus, wat wil je dan ook… Als er een gast met bivakmuts voor je neus staat en een desert eagle tegen je hoofd drukt en schreeuwt dat je je geld moet afstaan (hoeveel het ook is) dan blijf je toch ook niet eigenwijs stil staan terwijl je zegt dat ie zich netjes meot gedragen, elke dag een schone onderbroek aan moet doen en voortaan beter zijn tanden moet poetsen, en owjah dat geld krijg je lekker niet, lekker puh! Nadenken is iets wat veel mensen niet kunnen in zo’n situatie, maar meestal kies je dan automatisch hetgeen dat het beste is voor jezelf. Een PSP beschermen was dus duidelijk NIET het beste om te doen.

    Dat neemt natuurlijk niet weg dat die twee 16-jarigen eens een flink eind weg horen te rotten in een zeer onaangename cel…

  23.   
    epicawarrior's avatar

    in amerika gebeuren altijd van dat soort dingen 🙁 niet cool

  24.   
    Headdy NL's avatar

    Cker zielig: 2 16-jarigen die een kind van 13 mishandelen 😮 die gozers moeten echt naar een psychiater