Rockstar kondigt detectivegame aan: L.A. Noire

Rockstar Games heeft vandaag in samenwerking met Take 2 Interactive de game L.A. Noire aangekondigd. L.A. Noire wordt een game die speciaal ontwikkeld is voor de next-generation consoles. Scherpe High Definition-beelden, online support en hopelijk een nieuw, innovatief spelconcept dus. Hij wordt ontwikkeld door Team Bondi, de makers van onder andere The Getaway.

L.A. Noire wordt een klassiek detectiveavontuur die zich af zal spelen in het Los Angeles aan het eind van de jaren ’40. Je moet een aantal gruwelijke moorden oplossen en komt er te diep met je neus in te zitten. Gevolg is dat je binnen no-time tot aan je nek in de stront zit in de onderwereld van The City of Angels.
Het is waarschijnlijk dat een groot deel van Los Angeles uit de jaren ’40 nagebouwd zal worden in de game. Nog geen tientallen freeways, nog geen Afro-Amerikanen die rappen dat ze uit Compton en Long Beach komen, nog geen rolschaatsende meisjes op Santa Monica Beach Boulevard. Nee, in die tijd ging het om misdaad, drugs, jazz, corruptie en Hollywood. Of je nou kunt stellen dat er veel veranderd is…
L.A. Noire zal meerdere eindes kennen en de keuzes van de spelers hebben veel invloed op het verhaal en de uitkomst van de zaak. Daarnaast blijkt uit de teaser misschien dat de game zich wel helemaal in zwart-wit af zal spelen. Ook het ‘Noire’ in de titel kan hier op duiden. Dit zal een van de meest filmische ervaringen in een game van de afgelopen tijd geven, met veel actie, spektakel en een complexe verhaallijn.

De teaser die vandaag uitgekomen is, is hier te bekijken. Daarnaast vertelt de officiele website ons dat we op 5 oktober een nieuwe trailer kunnen verwachten, terwijl de teaser het over 6 oktober heeft. Daar moet iets aan de hand zijn… Wie is de dader, waar is het gebeurd en met welk wapen? Los het mysterie maar op…

L.A. Noire zal in 2007 verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  de makers van onder andere The Getaway.

  nou ik ben benieuwd ik vond the gateway 10x niks aan

 2.   
  Rhemme's avatar

  Tsja aan de andere kant zitten ze nu bij Rockstar en die weten duidelijk hoe het wel moet. Hopen maar dus.

 3.   
  defjam's avatar

  als hetnix aan is kun je altijd nog cluedo spelen 😀

 4.   
  Diede's avatar

  Ik ben bang dat het mooier klinkt dan dat het daadwerkelijk worden gaat.