Met je neus in de boeken in nieuwe content The Elder Scrolls IV: Oblivion

Bethesda heeft bekend gemaakt dat er morgen een nieuwe update voor The Elder Scrolls IV: Oblivion zal uitkomen. De extra content voegt zogeheten “Spell Tomes” (boekdelen met spreuken) toe aan de game. Deze boeken, die als random schatten aan het spel worden toegevoegd, staan garant voor wonderbaarlijke en krachtige spreuken, alleen al door de boeken te lezen! Magiërs profiteren hier zeker van door op zoek te gaan naar dergelijke schatten.

De update zal de goedkoopste download voor Oblivion tot dusver zijn. Voor slechts 80 Microsoft Points, of een hele dollar, haal je de extra content al in huis voor je Xbox360 of PC.

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.
Oblivion zal een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment bieden en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat.
Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

De Spell Tomes plug-in zal voor de Xbox360 via Xbox Live te verkrijgen zijn. PC-gamers kunnen de update via de officiële website downloaden.

De review van The Elder Scrolls 4: Oblivion vind je hier.
Voor alles over Oblivion verwijs ik jullie naar Danny’s column.
Benieuwd naar de geschiedenis rond The Elder Scrolls? Check dan deze column eens.

 1.   
  DARKSPEAR's avatar

  ag ik maak iedereen dood met mijn lvl 35 Stealt kajit dus waarom is dit belangerijk mage’s kunnen alleen spreuken met kontlikkers maken

 2.   
  Design's avatar

  Inderdaad, ik zou er ook niet voor betalen. Ik kan ook iedereen aan met mijn lvl 29 Dark Elf, dus waarom zou ik nu gaan betalen voor enkele domme spreuken. 🙄 Ik maak iedereen wel af met mijn blade. 😉

 3.   
  cryfly's avatar

  vertel me nou eerst maar is wat er zo goed is aan oblivion >_< geef mij maar bfme 2

 4.   
  ChielB's avatar

  Lees de review en beide columns rustig door en probeer het spel eens uit. 8)

 5.   
  Design's avatar

  Hehe cryfly, ik speel die beide games en ik vind ze allebei even vet. Je moiet het gewoon leuk vinden zo’n RPG. 😉