Half-Life 2, Team Fortress 2 en Portal te zien op de X06

Doug Lombardi, Director of Marketing bij Valve, heeft op de Games Convention in Leipzig bekendgemaakt dat Half-Life 2, Team Fortress 2 en Portal voor de Xbox 360 te zien zullen zijn op de X06, Microsoft’s eigen Xbox-evenement. De X06 vind op 27 en 28 september 2006 in Barcelona plaats.
Daarnaast komt de game ook naar de PlayStation 3, maar het is nog niet duidelijk wanneer deze voor het eerst bespeelbaar zal zijn. Het zou ergens in de herfst van 2006 moeten zijn, maar in ieder geval niet op de Tokyo Game Show. Een First-Person Shooter als Half-Life 2 slaat daar immers niet snel aan.

Half-Life 2 bouwt verder op het verhaal van de orginele Half-Life, waarin Gordon Freeman het op moest nemen tegen hordes aliens en vele federale soldaten. De game heeft superspannende gameplay en een ijzersterk verhaal, zo ondervonden miljoenen gamers op de PC en Xbox al. Ook een belangrijk deel van de gameplay is de interactieviteit met de omgeving, alles is stuk te knallen, aan te zetten of te gebruiken. Ook de futuristische wapens zijn weer erg leuk en je kunt in allerlei voertuigen over de grote levels heencrossen.
Team Fortress 2 is Valve’s eigen multiplayerversie van de game, en hij zal dan ook standaard bijgeleverd zitten in de next-generation consoleversies. Verwacht veel online geknal, met hectische shootouts en veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld clans.
Portal is op zijn beurt een andere online game van Valve, die de uitstraling heeft van een mod voor de game. Hierin creeer je met je wapen portals, en wanneer je twee portals hebt gemaakt kun je ertussen teleporteren. Ondertussen is het uiteraard zaak je tegenstander aan gort te knallen. Zeer innovatieve, en geweldige gameplay is gegarandeerd.

Half-Life 2 zal begin 2007 verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    en hopelijk komt episode 1 ook nog naar ps3 en xbox 360 😀

  2.   
    Copyc@t's avatar

    Ik wil deze wel eens zien op de PS3…….