Eerste details rond Harvast Moon Wii

Tijdens de laatste E3, in mei dit jaar, waren sommigen erdoor verrast dat Harvest Moon Wii werd aangekondigd door Natsume in plaats van Nintendo. Op de E3 werd nog niets verteld over de inhoud van de game, maar nu heeft Famitsu het een en ander uitgelegd over het gebruik van de Wii-mote.

Het besturingssysteem is voor het grootste deel gewoon hetzelfde gebleven, alle landbouwklusjes voer je gewoon met directe knoppeninvoer uit. Om de grond van je tuintje te bewerken daarentegen, moet je de Wii-mote heen en weer slingeren als een schoffel en om de planten water te geven, moet je de mote een beetje naar beneden hellen net als een emmer.

Maar je hoeft niet alleen maar met de Wii-mote te zwaaien om Harvest Moon Wii te besturen, ook de standaard knoppen worden nog steeds volop gebruikt. Om te wisselen van gereedschap moet je bijvoorbeeld op de pijl naar Links en naar Rechts drukken op de D-pad en als je op de pijl naar Beneden drukt zul je al het gereedschap deactiveren. De A-knop zal gebruikt worden voor diverse acties, waarschijnlijk zoals praten met anderen en gebouwen ingaan.

Famitsu vertelde ook al het een en ander over het verhaal. Harvest Moon Wii speelt zich af op een eiland dat de woonplaats is van een godin en een grote boom. Op een dag staat de boom plotseling droog en verdwijnt de godin. De Koropokuru, een groep helpende wezens die ook in vorige delen voorkwam, zal de speler vragen om het land te verbouwen, andere mensen te leren kennen en om eventueel de boom weer te genezen en de godin terug te vinden.

Over een releasedatum van Harvest Moon Wii is nog niets bekend.

  1.   
    J-Loco's avatar

    Hmz, wel leuk. Maar de Wii mote is te vergelijken met een PC-Muis, dat soort dingen zijn daarmee namelijk ook mogelijk (alleen is de Wii-mote wel wat leuker 🙂 )

  2.   
    epicawarrior's avatar

    of hij ook handerger is weet ik niet hoor 😕

  3.   
    Narcist's avatar

    Arg, zelfs voor alleen dit spel zou ik een Wii willen halen.

    Harvest Moon ftw.