E3 2007 wordt E3 Media Festival met andere datum en plaats

De hardnekkige geruchten dat de Electronic Entertainment Expo, oftewel E3, niet meer zal worden wat het ooit was, zijn waar. Dit heeft Doug Lowenstein, president van het bedrijf achter de E3, de Entertainment Software Association, tegenover de pers verklaard.

Veel grote uitgevers hebben namelijk samen besloten niet meer de E3 op hun programma te zetten, aangezien de kosten voor onder andere de stands, de demopods, de hotels, de pers, de beveiliging en alle marketing de pan uitrezen. Liever willen ze het voortaan kleinschaliger aanpakken en met hun eigen evenementen op de proppen komen, zoals Microsoft bijvoorbeeld al zijn X0-events heeft.
De geruchten dat de E3 zal gaan verdwijnen zijn echter niet waar. Doug Lowenstein maakte bekend dat de beurs ongetwijfeld zal inkrimpen, maar dat nog steeds de internationale pers, winkeliers en ontwikkelaars aanwezig zullen zijn. De ‘normale mensen’, die niet gerelateerd zijn aan de industrie worden echter geweigerd. Ook zullen er nog steeds een heleboel games speelbaar zijn, maar helaas niet meer van de grote uitgevers. Alleen zal men nu niet meer met massale stands op de beursvloer staan, maar zich meer gaan richten op aparte persconferenties, meetings en behind-closed-doors sessies.

Verder maakte Lowenstein gisteren tegenover het Wall Street Journal bekend dat de van E3 2007 voortaan door het leven zal gaan als het E3 Media Festival. Daarnaast wordt ook van andere tradities afgestapt. De show zal voortaan niet meer in mei gehouden worden, maar in juli. En aangezien de beurs een behoorlijk stuk kleiner zal worden wordt het Los Angeles Convention Center niet meer gebruikt als locatie voor de show, maar twee hotels in downtown Los Angeles zullen dienst doen als beursvloer.
Daarnaast verwacht men volgend jaar nog maar 5.000 bezoekers, terwijl dat er in 2006 nog ruim 60.000 waren.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    vind het echt niet leuk eerst dit jaar al strengere regels en nu ook nog eens inkrimpen 👿

  2.   
    Design's avatar

    Ach ja, veel maakt het allemaal niet uit. Wel vond ik het altijd leuk om na de E3 beurs opeens overspoeld te worden met allerhande gamenieuws. Al dit nieuws zal nu meer verspreid zijn over het hele jaar…