Nieuwe patch Civilization IV en meer

De v1.61 patch voor Civilization IV is uitgekomen en dat betekent weer de nodige tweaks, fixes en andere aanpassingen. De complete lijst met aanpassingen en verbeteringen is hier te vinden en de patch download je hier. Daarnaast heeft 2K Games een nieuwe Software Developer Kit, SDK afgekort, gereleased waarmee er meer gemod kan worden. Tenslotte is er nog een zogenaamde PitBoss, welke je hier kan downloaden. Dit is een extra multiplayeroptie waarbij je tegenstander niet direct online hoeft te zijn om zijn stappen uit te voeren.


Civilization IV kan de volledige menselijke geschiedenis omspannen. Je begint in het begin van het Stenen Tijdperk. Je mensen zijn primitieve jagers, bewapend met stenen wapens en gekleed in dierenhuiden, die op het punt staan uit te sterven door hongersnood, een aanval van dieren of uitroeiing door vijandige stammen. Jij moet er dus voor zorgen dat ze opbloeien en zich voortplanten. Je moet hun gebieden uitbreiden, grote steden bouwen en vormgeven, nieuwe technieken ontdekken, godsdiensten stichten, oorlog voeren en zo voort. In totaal zijn er maar liefst 18 beschavingen waaronder de Amerikaanse beschaving, met Roosevelt als leider zijn, India met Ghandi als leider of de superioriteit van Julius César met zijn Romeinse Rijk.

Nieuw in Civilization IV is dat nu ook de bevolking een religie heeft. Het gevolg van het kiezen (nadat je het eerst ontdekt hebt) van een religie kan bijvoorbeeld zijn dat je vrienden wordt met een andere leider en zijn beschaving. Het kan natuurlijk ook de andere kant op: je krijgt een cultuuroorlog met 1 of meer leiders van andere volkeren. In totaal zijn er zeven religies in Civilization 4. Lees voor meer informatie onze review.

 1.   
  Design's avatar

  ik heb dit spel 1 keer gespeeld en kvond het ongeloofelijk saai, dus ik heb er nx aan 🙄
  wel leuk voor diegene die het wel een leuk spel vinden 😉

 2.   
  Cirdan's avatar

  hahah dit is voor het eerst dat ik met je eens ben over een game Design;)