Geen Rare-spellen voor de Nintendo Revolution

Toen de wereldberoemde ontwikkelaar Rare vier jaar geleden voor maarliefst $375 miljoen dollar naar de Microsoft-stal werd gehaald om games exclusief voor de Xbox te gaan ontwerpen, had dat verstrekkende gevolgen. Kameo: Elements of Power zou niet meer op de Gamecube maar op de Xbox gaan verschijnen (uiteindelijk werd het de Xbox 360) en er zou ook geen Perfect Dark Zero meer verschijnen voor Nintendo’s paarse kubus. Nu waren beide games vele malen minder goed dan men verwacht had, maar toch wordt de appel voor Nintendo-fans de komende tijd extra zuur.

Op de E3 van 2005 werd niet alleen de Nintendo Revolution aangekondigd, ook de speciale controller, de online mogelijkheden en de downloadservice werden genoemd. Door die laatste is het mogelijk om oude games van de Nintendo Entertainment System (NES), Super Nintendo Entertainment System (SNES) en Nintendo 64 voor een klein bedrag te downloaden en te spelen op de Nintendo Revolution. Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Donkey Kong, Metroid, Super Mario World, Final Fantasy, Super Mario 64, GoldenEye 007 en Perfect Dark.

Door die laatste twee kan nu echter een dikke streep worden gehaald. Beide games zijn namelijk eigendom van Rare, wat weer geheel eigendom is van Microsoft. En die zouden wel gek zijn om oude klassiekers aan te gaan bieden voor de console van de concurrent. Geen GoldenEye 007, Perfect Dark, Banjo-Kazooie of Banjo-Tooie voor de Nintendo 64. Hoe het bijvoorbeeld met Killer Instinct voor de SNES zit, is niet bekend.

Enig lichtpuntje in de duisternis is dat Donkey Kong 64 of Diddy Kong Racing dan wel door Rare zijn ontwikkeld, maar beide merken zijn eigendom van Nintendo. Deze games zullen dus wel gaan verschijnen voor de Virtual Console-downloaddienst van Nintendo.

  1.   
    Broodbeleg's avatar

    jammer zeg van GoldenEye 007 en Perfect Dark. 🙁

  2.   
    YpoX's avatar

    je maar ook wel terecht.

  3.   
    ReviLia's avatar

    Banjo Kazooie vond ik altijd een heel mooi spel.
    Jammer dat Nintendo het niet meer mag verkopen dan.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    ach ja jammer he voor de gene die die spellen willen