EA vernieuwt handelsmerk System Shock; nieuwe game in ontwikkeling?

Electronic Arts heeft het handelsmerk System Shock op 15 december jongstleden vernieuwt bij het United States Patent and Trademark Office. Dit zou kunnen betekenen dat EA bezig is met een nieuw deel in de System Shock-reeks, maar het zou ook slechts kunnen aflopen met een sisser. Het is namelijk goed mogelijk dat het patentrecht op de naam verlopen was en dat EA het alleenrecht op die naam vernieuwd heeft, zodat anderen de naam niet zouden kunnen gebruiken.

Het eerste deel van System Shock verscheen in 1994. Het was geen echt verkoopsucces maar kreeg wel goede recensies en een trouwe schare fans, die het spel op handen droegen. Ook het tweede deel, System Shock 2, werd door de pers de beloond met hoge cijfers en door gamers geprezen om het angstaanjagende en ijzersterke verhaal. System Shock 1 en 2 waren beide een mix tussen een first-person shooter en een RPG, en mede de inspiratiebron voor bijvoorbeeld Deus Ex.

Irrational Games, de ontwikkelaar van System Shock 2, werkt op dit moment aan BioShock. Dit is slechts een spiritueel vervolg maar zal in 2007 door 2K Games worden uitgegeven. Laten we hopen dat EA ondertussen bezig is aan een echt vervolg op System Shock 2, want de serie verdient het om nieuw leven ingeblazen te worden.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    had het gisteren gelezen maar die serie zegt mij niks volgens mij

  2.   
    Cirdan's avatar

    me either!