Films van games: Hitman, Postal en Resident Evil 3 & 4

Het aantal games dat verfilmd wordt blijft groeien: ook Hitman, de kale huurmoordenaar van IO Interactive, zal op het witte doek verschijnen. Naar verluid zal Vin Diesel, eveneens een figuur die graag zonder haar rondloopt, Agent 47 spelen. En dat niet alleen: Vin Diesel zal ook de uitvoerend producent zijn en er gaan zelfs geruchten rond dat Tigon Studios, Vin Diesel’s gamesfirma die ook meewerkte aan Escape From Butcher Bay, een game rond de film maakt. Een game rond een film over een andere game dus, maar deze keer met Diesel’s stem en gelijkenis. Producent Adrian Askarieh is alvast enthousiast:

    “‘Hitman’ is a project that by the virtue of its DNA can and will reach far beyond its already substantial core audience,” Askarieh said. “The canvas on which this adventure takes place is something that movie audiences have embraced for the last 40 years. We obviously are delighted to have Vin Diesel on board, too — he and Agent 47 are a match made in heaven.”

Niet alleen Hitman zal als film verschijnen, volgens Dark Horizons zal ook van Postal een film gemaakt worden. Zoals bekend leef je in Postal in een gewoon Amerikaans stadje, maar kun je op ieder moment dat je wilt (het hoeft niet) flippen en een bloedbad aanrichten. Controversiële game wordt dus controversiële film? Volgens Vince Desi van Running With Scissors, de ontwikkelaar van de Postal-games, niet. Er is namelijk nog helemaal geen deal getekend, al zijn er wel ooit ideetjes geopperd om zoiets te doen.

Last but not least: er komt een derde Resident Evil. De film heeft op dit moment de subtitel Afterlife en gaat verder na deel 1 en 2 en nu is de hele wereld een post apocalyptische zombiebende. De film speelt zich af in Nevada, maar schijnt in Australië te worden opgenomen. Het einde zou in Tokyo liggen en een aanzet voor een vierde deel geven. Nu is ook al bekend geworden dat ondanks dat deel 3 nog niet eens volop in productie is, er al gewerkt wordt aan deel 4. Van deze film is alleen bekend dat Tokyo het achtergronddecor moet vormen.

  1.   
    Firef0x's avatar

    postal 👿 WHAHAHAHAHAHAHA!!! 😆
    het is een leuk idee alleen jammer dat er geen goed verhaal in de serie zit…
    ik zou er ook geen scripts van kunnen makne maarja laat dat de producers maar doen 😉

  2.   
    Ariej's avatar

    film van Hitman lijkt me wel vet opzich 😀 kijk er nu al naar uit! 😀

  3.   
    SanMan's avatar

    Als die film van Hitman uit is ga ik hem zeker kijken.

  4.   
    Ruwan2's avatar

    resident evil films waren altijd ookwel leuk! 😀 😀 😮

  5.   
    the_supremacy's avatar

    ik heb liever dat een film over “prince of persia” gemaakt wordt, die heeft namelijk een hele goede en boeiende verhaallijn.

  6.   
    Sparks's avatar

    mee eens mee eens!

  7.   
    Achilles's avatar

    De Resident Evil films waren wel een succes en het waren mooie films, maar of postal nou een film waard is? Hitman wel en ook van Doom wordt een film gemaakt, die lijken me wel wat!
    En ik vind dat the_supremacy gelijk heeft dat prins of persia zeker een film waard is!