Sony verkoopt meer dan 90 miljoen PS2’s wereldwijd

Sony heeft vandaag medegedeeld dat het wereldwijd inmiddels meer dan 90 miljoen Playstation 2 consoles heeft verkocht. Sony stond natuurlijk als marktleider, in ieder geval qua aantallen, al heel sterk maar sinds de introductie van de slim-line Playstation 2, vorig jaar november, heeft het bedrijf helemaal een groeispurt gemaakt. Sinds de release van deze extra platte mini-Playstation 2, die ook nog eens voorzien is van een ingebouwde breedbandadapter, zijn er namelijk reeds ruim 16 miljoen van verkocht. De Playstation 2 staat overigens nog wel op punten achter bij de eerste Playstation console die al meer dan 100 miljoen keer over de toonbank ging. Overigens was Japan (Azie) goed voor 21 miljoen stuks, Amerika voor 36 miljoen stuks en Europa voor 26 miljoen stuks Playstation 2.

Nu we toch met getallen bezig zijn is het ook wel leuk te vermelden dat er in middels meer dan 5000 Playstation titels beschikbaar zijn. Het totaal aantal verkochte Playstation-spellen staat inmiddels op circa 800 miljoen, waarvan 252 miljoen het afgelopen kalender jaar.

  1.   
    Onweersub's avatar

    Was wel te verw88 dat er zoiets aan zou komen..

  2.   
    the_supremacy's avatar

    die hebben volgens mij meer zakgeld dan ik 😛

  3.   
    Keywielder's avatar

    Aight ps2. Ik heb er ook 1. Sony is de beste. Ik hoop ook dat de ps3 gaat winnen, ik ga in ieder geval helpen.

  4.   
    __.=BBQ=.__'s avatar

    Waar wil je hem winnen dan..??:P Dan gaak ook meej doen..:P

  5.   
    Nirusu's avatar

    Hij bedoelt dat de ps3 van de xbox360 gaat winnen. 😉

  6.   
    gamer112's avatar

    dat de ps3 dus beter gaat verkopen als de xbox 360 en de revolution ik denk het wel weer maar we zien het wel ik werk messchien wel mee alleen als de spellen zo duru worden werk ik daar niet aan mee dan laat ik hem ombouwen ik ga geen 90 eu1ro zeg maar 200 gulden z’n beetje voor een spel geven