Meer ondersteuning voor Revolution games

Niet alleen Nintendo’s eigen games, maar natuurlijk ook second- en third-party games zullen voor de Revolution gaan verschijnen. Nintendo beloofde al dat er voor de Revolution sprake zou zijn van “strong third-party support” en “exclusive content from key second-party developers”, dit laatste blijkt al onder andere uit het feit dat Square Enix al bezig is met een WiFi ondersteunde versie van Final Fantasy Chrystal Chronicle.

Van de sterke vertegenwoordiging van third-party titels was tot nog toe weinig bekend, maar nu heeft Bandai aangekondigd games te ontwikkelen voor de Revolution, dit blijkt uit een nieuwsbericht op de Japanse website FujiSankei Business. Het lijkt er dus op dat er games van Gundam, Digimon en de .hack-serie straks op de Revolution gespeeld kunnen worden.

Dit betekent ook dat Namco games voor de Revolution gaat ontwikkelen, aangezien Bandai en Namco in september fuseren in één onderneming met de naam NamcoBandai Holdings. Door de fusie zal het bedrijf de op twee na grootste onderneming van Japan zijn.

Geen van de drie partijen (Nintendo, Namco en Bandai) heeft al officieel gereageerd op dit nieuwsbericht van de Japanse business website, maar Namco kon al wel vertellen dat we binnenkort meer next-gen nieuws van het bedrijf kunnen verwachten. Zodra er meer bekend is lees je het uiteraard hier.

  1.   
    Onweersub's avatar

    Volgens mij was dit ook het geval bij de begintijd van de Gamecube alleen in de loop van de tijd lieten heel veel developers de gc vallen..ik hoop dat dat niet bij de revolution ook het geval is ..

  2.   
    Krizzle's avatar

    Idd, er zijn nauwelijks third party dingen die nog games maken voor de GC.