Project Rub launchtitel voor Nintendo DS

Van de titel Project Rub voor de Nintendo DS was al enige tijd bekend dat hij ontwikkeling was. Nu is duidelijk dat het een launch titel wordt bij het verschijnen van de DS in het eerste kwartaal van 2005. Sega deed vandaag een persbericht uitgaan en deelde mede dat men verwacht dat het spel dezelfde rol zal gaan spelen als wat Tetris voor de Gameboy deed. In Japan heet het spel ‘Kimi no Tame Nara Shineru’, wat zoveel betekent als: ‘I would die for you’, en in de USA zal de game de naam Feel the Magic XY/XX gaan dragen.

Lange tijd was niet bekend wat voor game Project Rub zou gaan worden. Het blijkt een dating-simulatie spel te zijn, waarbij je de nieuwe functies van de DS gaat gebruiken. Je wordt verliefd op een (virtueel) meisje en je gaat er alles aan doen om haar voor je te winnen. Dat je daarbij de nodige hindernissen moet gaan nemen zal duidelijk zijn. De naam zegt het natuurlijk al: Project Rub. Dat wordt dus wrijven, onder meer met de stylus-pencil. Ook zal je gebruik moeten gaan maken van de ingebouwde microfoon om je liefde bij je te houden. De overige knoppen op de DS gebruik je niet. Als aardigheidje is het mogelijk om je eigen stem op te nemen en die later met de game-muziek te mixen. Deze functie zal het persoonlijke karakter van de game alleen maar versterken. Het spel maakt gebruik van silhouetten van personages, dus met een beetje fantasie zit je gewoon naar je zelf te kijken.

De hoofdpersoon zal je op meerdere manieren moeten besturen. De ene keer zul je moeten spreken of schreeuwen in de DS microfoon, de andere keer zul je moeten blazen om een bepaalde actie uit te kunnen voeren. Afgewisseld met het gebruik van de stylus zul je alle zeilen bij moeten zetten om het spel te kunnen spelen. Simpel knoppen bedienen is er na het verschijnen van deze game niet meer bij.

Mike Hayes, Managing Director van SEGA Europe Ltd zei er het volgende over:

”Nintendo’s ability to weave magic into their infinitely playable and enduring gaming properties has been successfully married with SEGA’s ability to consistently pioneer stylish and unique games in Project Rub. An enticing proposition and a title that is a truly unique treat for the first wave of Nintendo DS owners. Project Rub pushes and utilises all that this ground-breaking new handheld has to offer”

Hier alvast een kleine impressie van wat je kunt verwachten:

  1.   
    nEels's avatar

    ‘Maniac’ lijkt me een leuke optie.

  2.   
    cube_freak_cj's avatar

    lol, egt n voruitgang die tuchscreen op een gameboy, hele nieuwe wereld gaat voor de gamers ope