Drie Xbox-toppers worden Classic

Vanaf 24 september zullen de games Top Spin, Project Gotham Racing 2 en Counter-Strike in een budgetjasje gestoken worden en voor een budgetprijs, €29,99, over de toonbank gaan. Een ideale kans dus om deze toppers van eind 2003 nog aan te schaffen als je ze nog niet had.


Top Spin is een prima tennisgame welke in november 2003 verscheen. De game heeft natuurlijk standaard modes als een training mode en een exhibition mode maar er is ook een carreer mode. Jij maakt je eigen tennis(ster) aan of je kiest bijvoorbeeld het uiterlijk van Lleyton Hewitt, Anna Kournikova of vele andere bekende tennissterren en je kan aan de slag. Je moet trainingen volgen en je skills verhogen, dan kun je sponsortrials gaan spelen en tenslotte toernooien gaan doen. Eerst kleinschalige toernooitjes om niet veel geld maar later zul je met je virtuele tennis(ster) bijvoorbeeld op Wimbledom kunnen staan. Ook kun je online met je eigen character. Lees meer in de review.


Project Gotham Racing 2 is het vervolg op de launchgame Project Gotham Racing (PGR) en wordt door velen gezien als dé beste racegame op de Xbox. Net zoals zijn voorganger staat realisme niet echt centraal, maar het is ook geen arcaderacen ten top á la Burnout of Outrun. Je wordt natuurlijk beoordeeld op je tijd, maar ook je stijl telt mee. Wanneer je bijvoorbeeld door een bocht slided, even op twee wielen rijdt, een sprong maakt, de perfecte lijn aanhoudt of bijvoorbeeld iemand inhaalt krijg je punten, Kudos. Deze Kudos kun je dan weer inwisselen voor nieuwe auto’s en dat zijn er nog al wat. Van de hele Ferrari collectie tot een slome Volkswagen, van een superdeluxe Bentley tot een getunede Japanse bak, it’s all there en je kunt ermee online! Tenslotte moet nog gezegd worden dat alles er echt zó supermooi uitziet en alle 10 steden waar je in rijdt zijn geweldig mooi nagebouwd. Lees meer in de review.


Counter-Strike is de Xbox-poort van de vijf jaar oude PC online-multiplayer hit en mod voor Half-Life, Counter-Strike. De mod wordt geroemd om zijn perfect uitgebalanceerde gameplay en de geweldige maps. Ook is de game superrealistisch, van de wapens tot de terugslag, en je moet bijvoorbeeld wachten tot het volgende potje tot je weer mee mag doen en je wapens kopen. De graphics zijn een beetje opgepoetst, er is een singleplayermode ingestopt waarin je tegen bots kan spelen en je kunt natuurlijk online op Xbox Live. Dat is wel het allerleukste en de echte Counter-Strike feel, de oké-nog-één-potje-dan feel zit er ook in en het is dus superspannend en verslavend. Een topgame als je Xbox Live hebt, maar zonder deze online dienst is er niet veel aan. Lees meer in de review.

  1.   
    Lasso's avatar

    Volledig mee eens met de keuze.