Halo Custom Edition komt eraan

Gearbox Software zal “very, very soon” de Halo Custom Edition uitbrengen. Dit is, in eigen woorden van Gearbox’s Marc Tardif, geen update, maar nieuwe software, die desondanks gratis is voor bezitters van Halo voor de PC.

Halo Custom Edition bestaat allereerst uit een verbeterde versie van Halo, met fixes en veranderingen de bedacht en gemaakt zijn na het verschijnen van de winkelversie. Zo zijn er Fast Shaders toegevoegd, die voor een performancewinst van wel 60% moeten zorgen op hardware die deze ondersteunt. Ook is de netcode verbeterd en worden er andere verbeteringen aan de multiplayer van Halo toegevoegd.

Het andere deel van de Custom Edition is de Halo Editing Kit, waarmee mods maps en allerlei ander spul voor Halo kan worden gemaakt. Dit is goed nieuws voor de Halo-fans die geen Xbox bezitten, aangezien de levensduur van Halo hiermee verlengd wordt en er nog geen Halo 2 voor de PC is aangekondigd.

De Halo Custom Edition zonder editor zal ongeveer 200 MB groot zijn, de editor zal zo’n 250 MB wegen. Zodra ze verschijnen hoor je het van ons.

 1.   
  Maserati's avatar

  Dat had Halo voor de PC wel nodig, het liep echt extreem vaag op drukke punten.

  Wat betreft Halo 2, daar zal ik als PC-gebruiker nog maar niet op gaan wachten, Halo is ook op de PC uitgekomen (2 jaar na dato weliswaar) omdat dit deel van de deal was met Bungie, het Halo-project werd opgeslokt door Microsoft voor de Xbox maar dan mocht de game wel nog een keer op de PC verschijnen, met Halo 2 is er helemaal geen deal geweest en MS wilt waarschijnlijk deze franchise exclusief voor de Xbox houden om zo de verkopen te pushen en dergelijke..

 2.   
  wizard91's avatar

  yeah lekker

  knutselen met halo