JoWood’s plannen voor de komende tijd

Uitgever JoWood heeft haar voorlopige financiële resultaten van 2003 bekend gemaakt. In het bericht staat ook een hoop nieuws dat voor ons gamers een stuk belangrijker is dan de winstcijfers: JoWood gaat de komende tijd een aantal expansions en nieuwe games uitbrengen. Ook wil zij zich meer gaan richten op de consolemarkt en zal zij daarom ongeveer 30% van de games in 2004 op consoles uitbrengen.

In 2004 verschijnen 8 nieuwe titels, waaronder add-ons voor SpellForce, Soldner en Wildlife Park. Ook komt er een game die ‘afgeleid’ is van de Gothic-serie. Of dit een spin-off is of niet, is nog niet bekend. Andere titels die gaan verschijnen zijn een nieuw deel in de Giant-serie en console-versies van Aquanox en Neighbours from Hell, waar van de laatste ook nog een vervolg zal verschijnen. Ook zal JoWood Pillage, Gorky Zero en een game gebaseerd op een film (duidelijker is het nog niet) verschijnen.

Voor 2005 heeft JoWood ook plannen klaar: dan wil de uitgever Soldner II, SpellForce II, The Guild II, Star Gate SG1, nog een nieuwe Giant-game en een echt nieuw vervolg in de Gothic-serie uitgeven.

Niet onbelangrijk: JoWood wil ook haar distributiekanalen uitbreiden, iets waarover in de eerste helft van 2004 een beslissing zal vallen. Op het moment is JoWood niet erg sterk vertegenwoordigd in bijvoorbeeld ons land, waardoor wij nog wel eens titels mislopen of te laat zien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren