RPG topper Disgaea als nog naar Europa

Gelukkig word er steeds vaker rekening gehouden met het verre Europa (gezien vanuit het oogpunt van de VS/Japan). We lopen nog genoeg toppers mis (Xenosaga en Suikoden III) maar ook hier komen steeds meer coole RPG’s uit. Arc the Lad en binnenkort de .hack serie, en nu dus ook Disgaea: the Hour of Darkness.

Een apart spel dat het nou eens niet, zoals zoveel spellen al doen, over de grafische kant gooit. Maar met aparte gameplay de harten van gamers voor zich probeert te winnen (iets wat in Amerika al heel aardig is gelukt). Snelle turn based gevechten waarin de super-mega-ultra combo’s over je scherm vliegen maken de gevechten leuker en spectaculairder dan die van een game als Final Fantasy Tactics Advance. Maar ook humor, de mogelijkheid je eigen pad te kiezen (er zijn meerdere eindes in deze game mogelijk) maken dit een zeer aparte ervaring. Voor een goed idee van waar het in de game om draait kan je misschien het beste een trailer bekijken, deze bijvoorbeeld.

Koei gaat de game, die in ieder geval 40 uur gameplay biedt hoewel er die-hard fans zijn die er al een tienvoud van die tijd erin gestopt hebben, hier in Mei uitbrengen. Ik kan, en met mij velen andere RPG liefhebbers, niet wachten!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren