Verdere verloop van Nintendo hangt van DS af

In een uitgebreid interview wat in de Japanse krant Nikkei Industrial Daily verscheen spreken ex-directeur van Nintendo, Hiroshi Yamauchi, en huidige CEO, Satoru Iwata, over de toekomst van het Japanse gamesbedrijf wat begon met de speelkaartjes.

The DS represents a critical moment for Nintendo’s success over the next two years, Yamauchi said — “if it succeeds, we rise to the heavens, if it fails, we sink into hell.” His hope, and Nintendo’s mission, is to spread new gameplay through this device and re-energize the games market in both Japan and the rest of the world.

Het nieuwe apparaatje, de Nintendo DS, die in mei op de E3 in Los Angeles aan het grote publiek voorgesteld zal gaan worden zal ook de toekomst van Nintendo bepalen. Yamauchi zegt ons in de simpele worden dat als het apparaatje aanslaat Nintendo tot de hemelen zal stijgen, maar wanneer het flopt het bedrijf naar de figuurlijke hel zal gaan.

Naast de harde woorden komt ook naar buiten dat de heren willen dat ontwikkelaars meer naar Gameplay gaan kijken, en minder naar de rekenkracht die consoles aankunnen. Deze visie zal ook in de opvolger van de Gamecube, de N5, meer aandacht krijgen.

In het complete interview wordt nog meer gesproken over de toekomst van Nintendo.

  1.   
    leBlanc's avatar

    dat het slecht ging met Nintendo was bekend, maar zo slecht 😕