Pijncomputer vervangt gokkasten?

Bloed zweet en tranen. Dat zijn de drie figuurlijke elementen die vaak bij gamen voor komen. Nu is er een spelcomputer die dit in de letterlijke term gaat uit voeren. In Duitsland was het al een succes.

Nee, het is geen sm-computer en hij is ‘toevallig’ door een Duitser ontworpen. Het gaat om de Agonizer. Het spel is gebaseerd op het in de jaren tachtig razend populaire spel: Pong. In de spelcomputer ligt een horizontaal beeldscherm. Aan beide kanten zitten schuifjes om de ‘plaatjes’ in het spel de bedienen. Wanneer het balletje achter je komt, krijgt de speler of een stroomstoot, of een zweepslag of het handvat wordt plotseling ontzettend heet.
Naar mate het spel vordert gaat de bal sneller met als gevolg sneller een pijnstoot. Dit kan zelfs een kwartier door gaan. Wie al eerste stop is een ‘watje’, heeft verloren en moet bovendien een rondje geven op zijn kosten.

Men wil in Nederland dit ook op de markt brengen. In Duitsland is dit mateloos populair. Kijk dus niet raar op als je Duitsers in de kroeg ziet zitten met blauwe handen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren