Gamecube verkoopt goed in Japan

Het gaat goed met de GameCube in Japan. Volgens Bloomberg Japan en Media Create ging de Cube de afgelopen week zelfs 300 keer meer over de toonbank dan de Sony’s PlayStation 2!

In totaal werden er 35.600 Cubes verkocht, tegenover 35.300 PlayStations. Aan de basis hiervan zouden de releases van Final Fantasy: Crystal Chronicles en Tales Of Symphonia liggen.
Op lange termijn echter zouden er wel al 1.5 miljoen meer Ps2’s verkocht zijn…

Als we ons weer beperken tot de afgelopen week, dan blijft de best verkochte console er de GBA SP met 42.000 stuks, terwijl z’n voorganger, de gewone GBA, tevreden moest zijn met 12.000 stuks en een 4de plaats. De 5de plaats wordt ingenomen door de PlayStation 1 met 960 units, en dat het écht slecht blijft gaan met de Xbox in Japan bewijst een trieste 6de plaats voor Microsoft’s zwarte doos. Amper 650 units gingen er afgelopen week over de toonbank…

  1.   
    Gast's avatar

    Dat scheelt nog niet veel. Ik vind de PS2 toch echt nét iets leuker! Maar dat is natuurlijk mijn mening!:D

  2.   
    girlgamer's avatar

    Zo hee wel 300 GC’s meer dan de PS2, ik denk dat Sony hier niet wakker van gaat liggen. 😛

  3.   
    Lasso's avatar

    Sony hoeft nooit meer wakker te liggen. Die zijn met twee vingers in hun neus, achterste voren en binnenste buiten multi-triljonair.

  4.   
    Gast's avatar

    Eindelijk, die Playstation-traditie daar begon me eigenlijk wel de keel uit te hangen. Jappen hebben een PS2 op hun slaapkamer, woonkamer, keuken, toilet en badkamer volgens mij, en een in de auto.

    Maar er staat in je artikel dat er 300x meer Cubes zijn verkocht dan PS2’s. Lijkt mij een beetje overdreven.

  5.   
    Lasso's avatar

    Het is 300 keer voor gekomen, in de meerderheid tegen over ps2. Snapt?