Eidos in de problemen

Wat is er toch aan de hand met uitgever Eidos? De ene na de andere ontwikkelaar is van plan om zijn games door een andere uitgever te laten uitbrengen. Zo zou ontwikkelaar Sports Interactive hun Championship Manager voortaan aan een andere uitgever uitbesteden en zou Free Radical Design, bekend van TimeSplitters 2, stoppen met Eidos. Deze ontwikkelaars zijn tevens begonnen aan een nieuwe TimeSplitters 3 en ze zijn nu reeds op zoek naar een andere uitgever.

En het wordt er niet beter op want ook de toekomst van een ander boegbeeld van Eidos is onzeker. We hebben het hier dan over het Deense IO Interactive dat voor hun Freedom Fighters samenwerking heeft gezocht met concurrent Electronic Arts. Het derde deel uit de Hitman-serie zal wel nog door Eidos worden uitgegeven maar een vierde?

Hopelijk bezien ze het bij Eidos toch een beetje positief want het komende jaar ziet er voor Eidos nog steeds niet slecht uit. Met toppers als Commandos 3: Destination Berlin, Backyard Wrestling, Championship Manager Season 03/04, Legacy of Kain: Defiance, Deus Ex: Invisible War en Hitman 3: Contracts hebben ze nog steeds een portefeuille waar vele concurrenten jaloers op mogen zijn!

  1.   
    Lasso's avatar

    Komt goed.

  2.   
    Sandman's avatar

    Ja ze zouden eerst overgenomen worden toen waren ze echt bijna failliet maar het is wel een groot verlies, TimeSplitters is een goed serie