Consoles moeten goedkoper volgens uitgevers

Niet alleen gamers vinden dat de consoles goedkoper moeten worden, uitgevers van games voor de machines vinden dit nu ook. De reden is dat de verkopen van GameCube, PS2 en Xbox meer dan een derde gedaald zijn vergeleken met vorig jaar en daardoor zou kerstmis voor zowel hard- als softwaremakers een stuk minder winstgevend kunnen uitpakken.

Activision vindt in ieder geval dat een prijsverlaging nodig is, terwijl THQ denkt dat dit sowieso al in de herfst zal gebeuren. Bij Electronic Arts denkt men dat of de prijzen van de consoles omlaag gaan, of dat er bundels gaan komen met gratis games, zoals dat met de GameCube bijvoorbeeld al gebeurd is. Verkopers denken dat er in het vierde kwartaal een prijsverlaging komt en financiële analysten komen zelfs met cijfers: zij denken dat vanaf september de PS2 $149 gaat kosten, de Xbox ook en de GameCube $99.

Prijsverlaging en hogere verkopen hoeven echter niet hand in hand te gaan, zo bleek na de prijsverlagingen eerder dit jaar. Microsoft heeft bijvoorbeeld toegegeven dat de onlangs doorgevoerde verlaging van $20 bijna geen effect heeft gehad op de verkopen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren