GBA link-up extra’s voor Splinter Cell

Ubisoft heeft bekend gemaakt waar het van plan is de GBA voor te gebruiken in Splinter Cell, wanneer je deze linkt aan de NGC. Volgens Ubisoft zijn er vier functies voor je GBA:

– The GBA can act as a “radar-like mini map”, to allow the player to view their surroundings.

– It can also be used to gain remote control of computers and weapons, such as the wall mine.

– The GameCube version is home to an exclusive weapon, the sticky bomb, only available by connecting the two systems.

– Completion of the console game will open up five exclusive GBA levels.

Dus in het Nederlands: er is een nieuw wapen, je kan met de GBA in computers en van afstand bestuurbare wapens hacken, de GBA fungeert ook als een radar en wanneer je de NGC versie hebt uitgespeeld krijg je vijf nieuwe levels in je GBA versie.

Persoonlijk vindt ik het een lullige situatie op dit moment, want wanneer je op de GBA of op de NGC optimaal wil genieten van een game, moet je allebei de versies kopen. Als je er maar één hebt, mis je eigenlijk een stukje van de game. Het is natuurlijk wel een slimme strategie van Nintendo en de extra’s die deze functie biedt zijn ook geweldig. Maar ik zie toch graag dat wanneer ik een game koop, dat ik alles uit de game kan halen wat erin zit zonder dat ik daarvoor nog veel meer geld uit moet geven.

  1.   
    Zay's avatar

    het blijven bonussen… als je geen GBA hebt, dan heb je wel het gewone spel. dus je “verliest” er niets op… het kan alleen een win situatie zijn…

    of je echt een GBA versie moet kopen heb ik eigenlijk nog nie gehoord… zullen we snel genoeg merken denk ik

  2.   
    VirtualJr's avatar

    Nou ja, ik vind dat als er 5 levels in een spel zitten die alleen worden ge-unlockt wanneer je er 59,95 euro tegen aan gooit om een andere versie van dat spel te kopen, dat je een beetje in de zeik wordt genomen. Ik heb dan liever die levels gewoon meteen als ik de GBA versie koop :S