NFL onderzoekt overmatig geweld in football games

De NFL, de bond voor football in de Verenigde Staten, heeft onlangs het geweld in footballgames nader onderzocht. Dit deed zij, omdat zij consequent wil zijn in het naar voren brengen van veiligheid als een belangrijk aspect van de sport.

Er zijn namelijk nogal wat klachten geweest van mensen uit de footballwereld. Zij vinden het vreemd dat er spelers bekeurd worden, die te hardhandig zijn geweest in een treffen, maar dat er in games soms geen grenzen worden gelegd.

Een van die games is NFL Blitz 2003 van Midway. Deze game is een kruising van football en worstelen, waar een partij kan winnen door een neergelegde tegenstander nog eens extra te raken. De NFL, die jaarlijks zo’n 12 miljoen dollar aan de verkoop van licenties aan gamesontwikkelaars verdient, is daarom ook in gesprek gegaan met Midway. Deze laatste heeft aangegeven, dat de NFL vooral de soort aanvallen die in NFL Blitz 2003 gebruikt worden (zoals een trap tussen de benen) niet goedkeurt. Midway gaat de game nu aanpassen, zodat de aanvallen meer uit de werkelijkheid komen.

Miguel Iribarren, Midway’s “vice president of corporate communications” vindt het overigens wel vreemd, dat de videogamewereld door footballspelers als standaard voor de echte wereld wordt gebruikt.

Het uitgebreide engelstalige artikel vind je op ESPN.com.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren