Vin Diesel richt eigen gamestudio op

Vin Diesel is de stoere gast uit xXx, de film die nu in de bios draait. We weten onderhand dus wel dat hij een strakke actieheld is, maar dat hij ook een fervent gamer is, was wat minder bekend. Tot op heden dan, want Vin heeft aangekondigd zijn eigen gamestudio op te gaan richten. Volgens eigen zeggen gaat hij niet voor een commercieel succes maar wil hij gewoon een game maken om te zien of het leuk wordt. Vin programmeert zelf ook al een geruime tijd, hoewel er niet echt wordt verwacht dat hij zelf actief mee gaat programmeren.

Hij heeft al een idee voor zijn eerste game. Het zal Perrone heten en over een politieagent in de jaren ’70 gaan. Deze agent werkt niet alleen voor de politie maar ook voor de maffia. Hoogstwaarschijnlijk zal dit actie-adventure geïnspireerd worden door GTA3 (waar Vin een groot fan van is), verwacht dus ook maar iets in de trend van Mafia. Perrone wordt verwacht in 2003.

Je zal nu misschien zeggen: ‘wat moet dat leeghoofd op de gamesmarkt?’, maar zo leeg is zijn hoofd echt niet. Want niet alleen is hij afgestudeerd in de Engelse taal, hij verdient nu ook miljoenen met zijn films. Natuurlijk zetten we toch wel onze vraagtekens bij dit project, maar we mogen ook niet vergeten dat echt innovatieve of geweldige games vaak zijn ontsproten aan dit soort projecten, waarbij een gamer zelf een spel maakt wat hij graag zou willen spelen en daarbij niet let op de commerciële kant ervan. Wij hopen in ieder geval het beste voor Vin Diesel en zijn game.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren