Klassiekers herleven op de GameBoy Advance

Op de GameBoy Advance zullen binnenkort enkele klassiekers opnieuw worden uitgebracht.

Het gaat daarbij allereerst om de puzzelhit ‘The Lost Vikings’, één van Blizzard’s eerste games. De aankomende tiende verjaardag van de game leek voor Blizzard een goede reden de game nogmaals uit te brengen onder het onlangs gecreëerde ‘Blizzard Classic Arcade Label’. De stijl van de gameplay bleek zeer geschikt voor de GBA. The Lost Vikings komt in de lente van 2003 uit.

Het ontstaan van het Blizzard Classic Arcade Label en de aankondiging van The Lost Vikings was voor de fans van andere Blizzard klassiekers reden om eens te vragen of ‘hun’ favoriete game ook opnieuw uitgebracht zou worden. Blizzard honoreerde enkele aanvragen en hierdoor zullen de games ‘Blackthorne’ en ‘Rock & Roll Racing’ ook onder het nieuwe label worden uitgebracht. Voor Rock & Roll Racing werd zelfs een multiplayeroptie aangekondigd, waardoor GBA-gamers middels een Game Boy Advance Game Link® cable tegen elkaar kunnen spelen. Beide games zullen in de loop van 2003 verschijnen.

Last but not least is de aankondiging van een andere oude bekende, maar ditmaal niet van de hand van Blizzard: Jazz Jackrabbit komt ook naar de GameBoy Advance. Game Titan heeft het project in handen en noemt het ‘het spel dat wel sinds EarthWorm Jim 1 altijd al hebben willen maken.” Game Titan stopt zelfs nog een four player tournament mode in de game, die zowel single-cartridge als multi-cartridge spelen ondersteund. Jazz Jackrabbit moet dit jaar nog verschijnen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren