Microsoft heeft Rare opgekocht!

De meeste gamers weten waarschijnlijk wel dat Microsoft haar ogen al een tijdje geleden op Rare had gezet. Niet alleen zijn zij namelijk één van de allerbeste developers ter wereld, ze hebben eigenlijk in hun eentje de beste games ooit voor N64 gemaakt. Het is natuurlijk een risico voor de Xbox als dat weer gebeurd met de NGC, maar een groot voordeel als dat bij de Xbox gebeurt. Zo dacht Microsoft dus ook, en na een hoop gejannes hebben ze Rare nu eindelijk onder hun vleugels opgenomen. Voor de som van 250 miljoen pond (!) is Rare opgekocht door Microsoft.

Waarschijnlijk zullen bijna alle NGC-games richting Xbox verhuizen, afgezien van Star Fox Adventures. Voor de GBA zal er weinig veranderen. Microsoft heeft een tijdje geleden immers zelf ook al aangekondigd om games voor de GBA te gaan ontwikkelen, met Rare onder hun vleugels zal dat in ieder geval geen probleem meer zijn.

De officiële aankondiging inclusief details worden waarschijnlijk pas onthuld tijdens het X02 evenement in Seville, later deze maand (note: tot dan toe is het natuurlijk nog niet officieel). Speculaties gaan al rond dat Nintendo (aangezien ze hier niet al te blij mee zijn, zachtjes uitgedrukt) misschien een zelfde soort move met Sega willen gaan doen, om Microsoft terug te pakken. Erg verbazend zou dat niet zijn, aangezien er al een hele hoop Sega games voor de NGC zijn. Maar tot nog toe is het laatste echt nog niets anders dan geruchten en speculaties.

  1.   
    Gast's avatar

    Maar ik dacht dat Sega de meeste games zou gaan maken voor de PS2??

  2.   
    VirtualJr's avatar

    Sega heeft zichzelf sterk neergezet als multiplatformer, daarom is het ook niet waarschijnlijk dat Sega zonder meer opeens alleen voor Nintendo zou gaan ontwikkelen, ze willen de grootste ontwikkelaar ter wereld worden en dat kan niet op één platform. Daarom zijn het ook niets meer dan speculaties en geruchten, maar toch het vermelden waard in het bericht, jullie komen hier toch om op de hoogte gehouden te worden 😛