Star Trek Elite Force 2 komt echt

Terwijl ik eerder nog dacht dat het mogelijk om een 1 april-grap ging, heeft Activision vandaag middels een persbericht laten weten dat er werkelijk een vervolg komt op Star Trek: Voyager: Elite Force.

Het nieuwe deel heet op het moment Star Trek Elite Force 2 en als je even oplet, dan zie je al dat ‘Voyager’ ontbreekt. Want hoewel de hoofdpersonen nog steeds Alexander Munroe (Alexandra schijnt wel te ontbreken) en de andere leden van het Hazard Team zijn, speelt slechts het begin van deze nieuwe Elite Force zich aan Voyager af. Verder wordt ook kort de Starfleet Academy bezocht en zal de rest van het spel zich afspelen in of in de buurt van de U.S.S. Enterprise NCC 1701-E afspelen. Het universum van Elite Force 2 is dan ook dat van Star Trek: The Next Generation, waarbij Patrick Stewart ook de stem van captain Picard ingesproken heeft.

De gamer zal het nu op moeten nemen tegen Klingons, Romulans, Borg en een aantal andere buitenaardse rassen die nog nooit in een Star Trek-aflevering zijn verschenen, zoals een Nightmare-ras. Natuurlijk doen ze die dat niet met lege handen, want er zijn in totaal 13 verschillende wapens en items klaar voor gebruik, zoals een phaser™, een compression rifle, een multifunctionele granaatwerper, een Romulan disruptor, een tetryon gatling gun, een volledig werkende tricorder™ en een paar nieuwe wapens.

De missies zullen zich op verschillende, soms exotische, lokaties afspelen, zoals zeer grote buitenaardse landschappen, moerassen en zelfs op de buitenkant van een ruimteschip, waarbij de gamer moet zien te overleven in een gewichteloze toestand! Ook zullen de missies minder lineair zijn, waardoor meerdere routes en keuzes naar dezelfde oplossingen leiden. Al met al moet Elite Force 2 een duidelijk langere speelduur hebben dan deel 1.

Elite Force 2 zal nog steeds op de Quake III Team Arena engine gebaseerd zijn en mede daardoor nog steeds alle multiplayermogelijkheden van zowel Elite Force zelf als de Expansion Pack bieden. Als extra’tje zijn er dan wel nieuwe wapens, zoals de Klingon Bat’Leth. Ritual Entertainment, bekend van SiN en Heavy Metal: FAKK 2 zal Elite Force 2 ontwikkelen.

Je kunt hier alvast een tweetal screenshots vinden.

  1.   
    a141620's avatar

    Gaar 😀