Final Fantasy op NGC en GBA

Voor de Playstation uitkwam achte Square een samenwerking met Nintendo als heilig, maar Square koos in 1996 toch voor de Playstation om haar nieuwe Final Fantasy game op uit te brengen. Dit bleek voor hun een schot in de roos en vooral het pakket waarbij je een playstaion ingebundeld met FF 7 kon kopen ging talloze malen over de toonbank. In de tussentijd werd het gat tussen Square en Nintendo steeds groter, vooral vanwege een paar lelijke streken die Square uithaalde met Nintendo.

Maar nu is opeens bekend geworden dat Final Fantasy games na zes jaar weer op Nintendo consoles uitkomen. De NGC en de GBA krijgen beiden Final Fantasy games die volgens het rapport al aan het eind van dit jaar af moeten zijn. Het is al bekend dat FF XI ook op de PC, en misschien nog op andere next-gen consoles, uitkomt. Er is nog geen informatie vrijgegeven over de verhaallijn(en).

Met deze overeenkomst tussen Ninteno en Square is een groot obstakel voor verdere samenwerkingen opgeruimt, hoewel nog niet gesproken wordt over andere Square games.

 1.   
  Viperations2's avatar

  En dat terwijl Square nu voor een groot deel van Sony is!

 2.   
  Zay's avatar

  hehe, helaas kon ik dit niet posten… want nieuws als dit is altijd leuk om aan te kondigen…

  vergelijkbaar met microsoft wat apple opkoopt 😉

 3.   
  a141620's avatar

  Alweer een slechte game op de NGC !
  Die final fantasy hebben we nu wel gezien zeg .En op de ps2 en PSone is die VEEL BETER.

  🙂 bummer

 4.   
  a141620's avatar

  Als NINTENDO zo blijft doorgaan verdienen ze natuurlijk NIKS

 5.   
  VirtualJr's avatar

  Ik moet zeggen dat ik niks van dit commentaar snap. Final Fantasy is een geweldige serie en als die op meerdere platformen uitkomt is dat alleen maar goed.