PS2: Final Fantasy XI releasedatum Japan bekend

Terwijl wij nog niet weten wanneer we FF X kunnen verwachten, is in Japan nu duidelijk wanneer ze FF XI kunnen gaan spelen. Het leven is niet eerlijk…

PlayOnline van Squaresoft zal vanaf 16 mei dit jaar al verkrijgbaar zijn in Japan. Tegelijkertijd zal ook FF XI op de planken komen te liggen. Het spel bestaat uit twee verschillende DVD’s. De ene DVD bevat het spel en de andere DVD de installatiesoftware voor het online gamen.

De betaling zal als volgt gaan: er moet maandelijks een bedrag betaald worden om online te kunnen spelen. In Japan zal dit rond de 10 Euro per maand liggen. Om online te kunnen spelen is de harde schijf nodig van Sony. Er zal via elke gewenste internetverbinding ingelogt kunnen worden tot het netwerk. Van analoog tot breedband. Of dit effect heeft op de snelheid van de gameplay is niet duidelijk, maar wel waarschijnlijk.

Dit systeem is voor Japan, er wordt dan ook benadrukt dat het systeem in Amerika en Europa er heel anders uit kan zien. Waarschijnlijk moeten we dit in de negatieve manier opvatten: langzamer en duurder.

 1.   
  VirtualJr's avatar

  Wat een domme mensen zitten er soms toch achter die online spellen, hè. Bekrijp me niet verkeerd, ik hou van die spellen, zelf ben ik al een hele tijd een betatester voor die spellen. Maar ze schijnen gewoon niet te snappen dat mensen daar niet voor willen betalen. Geen flauw idee hoe ze anders geld ermee moeten verdienen, maar als ik voor veel geld een harde schijf, een breedband verbinding (even aangenomen dat ik dat nog niet heb) en een FF spel moet gaan kopen, dan verwachten ze toch niet serieus dat ik ook nog zin zou hebben om elke maand (meer dan) 10 euro te dokken?!

 2.   
  Viperations's avatar

  Ja, ik ben er ook bang voor dat het niet van de grond komt…
  Je zou gewoon via je vaste internetverbinding moeten kunnen inloggen. Dan is ADSl wel lekker, en heeft het toekomst.

 3.   
  VirtualJr's avatar

  Ja precies, je koopt het spel, dus dan zou ik zeggen dat je ook de service koopt die het spel nodig heeft. En bovendien vind ik het nog extra pijnlijk omdat het een FF spel is, dat is mijn favoriete spellenreeks. Maar, helaas, deze is dus niet FF waardig als hij flopt…