PS2: Ombouwen aan banden gelegd?

Sony heeft nu definitief een verbod tegen de NEO-4 chip en de Messiah-chip in Engeland. Met deze modchips is het mogelijk om importspellen en back-ups van originele spellen te spelen. Door dit argument is het nooit gelukt om een dergelijke chip te verbieden. Het vervelende (voor softwarefabrikanten) is dat je met deze chip ook gekopieerde spellen kunt spelen.

Sony heeft met een rechtzaak de legaliteit van deze chips stopgezet. Channel Technology (maker van de Messiah-chip) heeft met een hoger beroep hier protest op aangetekend, maar dat mocht niet baten.

Of in de produktie van modchips nu een einde komt is niet geheel duidelijk, maar de site van Channel Technology spreekt boekdelen: voor hen is het over en sluiten in Engeland.

Bij een aantal bedrijven heb ik navraag gedaan: Het blijkt dat er ook in Nederland geen Messiah- en NEO4 chips meer worden aangeleverd, en de meeste bedrijven hebben ze al niet meer. Als je je Playstation nog wil ombouwen met een van deze chips, moet je dus snel zijn.

  1.   
    help's avatar

    Ik gebruik mijn MOD chip meestal voor het kopieren van games die ik al heb .Ik gaat wel eens een cd tje stuiteren en ik ben er ook niet zo vorzischtig mee (daar kunnen ze niet zo goed tegen)
    Wat nu als ik Gran Turismo 3 van 150 piek laat vallen?